ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor Divan Kurulundan tavsiye kararı

Yeni Malatyaspor Kulübü Divan Kurulu toplanarak, Yönetim Kuruluna tavsiye niteliğinde bir çağrıda bulundu. 

07 Ağustos 2020 15:56
Yeni Malatyaspor Divan Kurulundan tavsiye kararı

Yeni Malatyaspor Divan Başkanı Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Şavata'nın istifa etmesi nedeniyle Divan Kurulu en yaşlı üye sıfatıyla Prof.Dr. Sezai Yılmaz başkanlığında Sanat Sokağında Çamlıca’da toplandı. Divan Kurulu üyesi olmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı toplantıda, Divan üyeleri Sezai Yılmaz, Yaşar Bayındır, M.Duran Özkan, Fatih Ilıcak, Rıfat Gökçe ve Ertan Mumcu'nun katıldığı toplantıda  Yeni Malatyaspor yönetimine gereğini yapın diye ‘tavsiye’ kararı alındığı öğrenildi. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in de telefonla arandığı toplantıda yönetimin istifa etmesinin isteyen bazı üyelere karşı çıkan divan üyeleri Divanın görevden alma yetkisi olmadığını ve sadece tavsiyede bulunabileceğini ifade ederek böyle bir karara imza atmayacaklarını ifade ettiler. Toplantının yapıldığı lokanta yerine Divanın Kulüp binasında toplanması gerektiğini belirten bir üye ise Divanın görevlerini hatırlatmak zorunda kaldı. Sonunda üyeler gereğini yapın diye bir tavsiye kararından birleştiler. Kulüp Başkanı Adil Gevrek'de en kısa zamanda Divan üyelerini Kulüp binasında toplayarak yaşanan bazı olaylar hakkında bilgi vereceğini, şuan takım için gerekli olan her şeyi yaptığını ve transferleri açıklayacağını bildirdi.

Bir kaç saat süren toplantının ardından Divan kurulu adına yazılı tutanakta şu ifadelere yer verildi:

“Yeni Malatyaspor Divan Kurulu, 7 Ağustos Cuma günü mevcut gelişmelere yönelik gündemi değerlendirmek ve izlenimleri doğrultusunda tavsiye niteliğinde kararlar almak üzere toplanmıştır.

Divan Kurulu, kulübümüz tüzüğünün 96/a madesinde yer alan “… izlenimleri tavsiye niteliğinde olmak kaydıyla yönetim kuruluna sunmak…” hükmü gereği şu kararları almış bulunmaktadır:

1-Özellikle Mart 2020’den itibaren yaşanan gelişmeler Yeni Malatyaspor’un küme düşme hattında ligi tamamlaması, camiamızı derinden üzmüştür.

2-Geçtiğimiz sezon ortalarına kadar oldukça başarılı performans sergileyen yönetim ve takımımız, ne yazık ki, telafisi mümkün olmayan hatalar yapmıştır. Düçar olunan hatalar sonucu kulüp başkanı ve yönetim kurulu, kamuoyunda büyük güven kaybına uğramıştır.

3-Malatya kamuoyunun bu beklentisi doğrultusunda kulüp başkanı ve yönetim kurulunun gereğini yerine getirmesi, tavsiye ve çağrımızdır.”

Yeni Malatyaspor Tüzüğüne göre, Divan Kurulunun almış olduğu kararlar tavsiye niteliğinde olup hiçbir yaptırımı bulunmuyor. Divan Kurulunun gereğini yapın tavsiyesinin yazılış şekli ve imza bulunmaması çeşitli yorumlara yol açarken, sosyal medya da toplantı tutanağı konusunda çeşitli yorumlara neden oldu.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.