ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

SÜPER LİG’DE KALMAK İÇİN TEK İHTİMAL VAR

 

25 Temmuz 2020 17:07
SÜPER LİG’DE KALMAK İÇİN TEK İHTİMAL VAR

Süper Lig’in 2019-2020 sezonunun son haftası kritik karşılaşmalara sahne olacak. Süper Lig’de 33. hafta sonrasında Süper Lig şampiyonu Başakşehir Kulübü olurken, düşme hattında ise Süper Lig’^den düşmesi kesinleşen tek takım Ankaragücü olmuştu.

Ligin 34. ve son haftası kritik maçlara sahne olacak. Özellikle Ankaragücü ile birlikte ligden düşen iki takımın belirleneceği maçlar büyük önem arz ediyor. Bir çok ihtimalin olduğu ve son düdüğe kadar kimin düşeceğinin belli olmayacağı bir hafta futbol severleri bekliyor. Son hafta girildiğinde Yeni Malatyaspor, Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor düşme adayları. Yeni Malatyaspor için tek ihtimalin bulunduğu ve kendi maçını kazansa dahi rakiplerinin maçlarının sonuçlanmasını bekleyeceği bir akşam yaşanacak. Öyleki Yeni Malatyaspor sahasında oynayacağı Gaziantep Futbol Kulübü’nü mağlup etmesi gerekecek. Yeni Malatyaspor alacağı üç puan ile birlikte puanını 35’e yükseltecek ve diğer maçların sonuçlarını beklemeye başlayacak. 32 puanda olan Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’u ağırlayacağı maçta üç puan almaması gerekiyor. Kayserispor’un mağlup olması veya berabere kalması durumunda ligden düşecek ikinci takım Kayserispor olacak. Denizlispor – Ankaragücü maçı da Yeni Malatyaspor için büyük önem taşıyor. Ligden düşmesi geçtiğimiz hafta kesinleşen Ankaragücü’nün mutlaka sahadan üç puanla ayrılması gerekiyor ki Yeni Malatyaspor için umut olsun. Bu iki maçın yanı sıra ise Çaykur Rizespor’un Fenerbahçe deplasmanından en az bir puanla dönmesi gerekiyor. Sonuçlar eğer Yeni Malatyaspor lehine tamamlanırsa sarı-kırmızılılar bu sezonu da Süper Lig’de tamamlayacak.

 

Tek ihtimal ile ligden düşmeyecek olan Yeni Malatyaspor’un kendi maçını kazanması, Kayserispor’un puan kaybetmesi, Denizlispor’un sahasında yenilmesi ve Çaykur Rizespor’un puan alması gerekiyor. Bunların ötesinde ise sarı-kırmızılılarında Gaziantep maçını kazanması gerekecek.  Diğer ihtimallerde ise Yeni Malatyaspor sezonu küme düşmüş olacak.

Denizlispor (35 puan)

Denizlispor, ligden düşmesi kesinleşen Ankaragücü’nü konuk edecek.Denizlispor ikili averajda Kayserispor ve Çaykur Rizespor’un üstünde, Yeni Malatyaspor’un ise altında bulunuyor.

Rizespor (35 puan)

Rizespor, Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Rizespor ikili averajda Yeni Malatyaspor’un üstünde, Denizlispor’un ise altında yer alıyor. Kayserispor ile aralarında eşitlik var.

Yeni Malatyaspor (32 puan)

Yeni Malatyaspor sahasında Gaziantep ile kozlarını paylaşacak.Yeni Malatyaspor ikili averajda Denizlispor ve Kayserispor’un üstünde, Rizespor’un ise altında yer alıyor.

Kayserispor (32 puan)

Kayserispor sahasında Trabzonspor’u ağırlayacak.Kayserispor ikili averajda Denizlispor’un üstünde, Yeni Malatyaspor’un ise altında yer alıyor.  Rizespor ile aralarında eşitlik var.

Üçlü averaj durumu (Denizlispor hariç)

Denizlispor'un puan alıp, Rizespor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor’un 35 puanda buluştuğu senaryoda Kayserispor ve Yeni Malatyaspor düşüyor.

 

Üç takımın kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puan durumu:

Rizespor - 9

Kayserispor - 6

Yeni Malatyaspor -3

Üçlü averaj durumu (Yeni Malatyaspor hariç)

Yeni Malatyaspor'un kazanamayıp, Denizlispor, Rizespor ve Kayserispor’un 35 puanda buluştuğu senaryoda Rizespor düşüyor.

 

Üç takımın kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puan durumu:

Kayserispor - 7

Denizlispor - 5

Rizespor - 4

Üçlü averaj durumu (Kayserispor hariç)

Kayserispor'un kazanamayıp, Denizlispor, Rizespor ve Yeni Malatyaspor’un 35 puanda buluştuğu senaryoda ise Yeni Malatyaspor düşen taraf oluyor.

 

Üç takımın kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puan durumu:

Denizlispor - 7

Rizespor - 7

Yeni Malatyaspor - 3

Dörtlü averaj durumu (Dört takım 35 puanda bitirirse)

Dört takımın ligi 35 puanda bitirmesi halinde Denizlispor ve Yeni Malatyaspor düşüyor.

 

Dört takımın kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puan durumu

Çaykur Rizespor - 10 

Kayserispor - 10

Denizlispor - 8

Yeni Malatyaspor - 6

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.