ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

SÜPER LİG'DE DÜŞME KALDIRILIYOR MU?

Süper Lig’de sezonun bitmesine iki hafta kalırken, herhangi bir düşme tehlikesi bulunmayan Kasımpaşa Kulübü Süper Lig'den bu sezon düşmenin kaldırılması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulundu. 

16 Temmuz 2020 17:06
SÜPER LİG'DE DÜŞME KALDIRILIYOR MU?

Pandemi sonrasında alınan önlemlerle birlikte tekrardan oynanmasına karar verilen Süper Lig'de daha önce 7 kulübün ligden düşmenin kaldırılması yönünde talepte bulunması sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı Red etmiş ve Süper Lig ile birlikte TFF 1. Lig'de düşmenin olacağını açıklamıştı. Sezonun bitmesine iki hafta kala matematiksel olarak düşme korkusu yaşamayan kulüplerden olan ve daha öncede düşme kaldırılsın teklifinde bulunan 7 kulüpten biri olan Kasımpaşa'nın bu sezon için ligden düşmenin kaldırılması yönünde Federasyona başvurduğu öğrenildi. Kasımpaşa Kulübü yaptığı başvuruda Pandemi sürecinde kulüplerin yaşadığı zorluğu göstererek bu sezon ligden düşmenin kaldırılması ve önümüzdeki sezon için Süper Lig'de 21 kulübün olması gerektiğini belirtti. Kasımpaşa Kulübünün yaptığı başvuru sonrasında ise Denizlispor ile Konyaspor'un da düşmenin kaldırılması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna dilekçe verdiği iddia edildi.

Kasımpaşa Kulübünün yaptığı başvurunun ardından Denizlispor ve Konyaspor Kulüplerinin de dilekçeyle Federasyona başvurduğu iddia edilirken, bu kulüpleri daha önce düşmenin kaldırılması yönünde taleplerini ileten kulüplerin başvurularını bir kez daha yapacağı iddia ediliyor. Liglerin pandemi sürecinden sonra başladığı dönemde Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor,Gençlerbirliği ve Kayserispor ligden düşmenin kaldırılması yönünde istekte bulunmuştu. Öte yandan Kulüpler Birliği Toplantısında düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplere Fenerbahçe Kulübü ve Beşiktaş Kulübü'nün de destek verecekleri iddia ediliyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul'da toplanacak olan Kulüpler Birliği Vakfının bu konu tekrardan gündeme getireceği ve alınan karar sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

Düşmenin kaldırılmasını isteyen kulüplerin ayrıca yayıncı kuruluşun istediği önümüzdeki sezon için indirim talebinde ısrarcı olması durumunda mahkemeye gidebileceği de belirtiliyor. Ligden düşmenin kaldırılması durumunda ise kulüplerin takım sayısının artmasından dolayı yayıncı kuruluşun abone sayısının artabileceği ve ligin daha heyecanlı hale gelebileceği konusunu da Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine aktaracakları öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.