ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

OSB Meslek Yüksek Okulu 500 öğrenci alacak

Malatya İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu 13 programa 500 öğrenci alarak eğitime başlayacak. 

01 Temmuz 2020 19:10
OSB Meslek Yüksek Okulu 500 öğrenci alacak

<İnönü Üniversitesi Resktörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay "Üniversite sanayi işbirliği içinde OSB Meslek Yüksek Okulumuzu 2018'de 3 programla açtık, 2019'da 9 programa öğrenci aldık. Bu yıl 13 programa 500 civarında yeni öğrenci alacağız. Öğrencilerimize uygulamalı eğitim veriyoruz (3+1 modeli). Hedefimiz mezuniyet sonrası her öğrencimize iş bulmak. Programlarımızı sanayicilerimizle birlikte planlıyoruz" dedi. 

Rektör Kızılay "bu yıl ilk defa Türkiye de Elektrikli araç teknolojisi programımızı açıyoruz. Ülkemizde bir ilki Malatya'da başlatıyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve MÜSİAD ile 17 Fabrika ile uygulama eğitimi protokolü imzalandık.Ülkemize örnek bir okul. Örnek eğitim modeli. Örnek kampüs (yeşil - sürdürülebilir kampüs).Öğrencilerimize hararetle tavsiye ediyorum"diye konuştu.

MEZUN OLANIN İŞİ HAZIR

Malatya OSB Meslek Yükekokulu MüdürüÜniversitemizin en genç akademik birimi olan Malatya OSB Meslek Yükekokulu gelecek eğitim öğretim döneminde 13 programa alacağı öğrenciler ile eğitimini sürdürecektir.

Malatya OSB Meslek Yükekokulu Müdürü Dr. Cemal Koyunoğlu yaptığı açıklama da "Yüksekokulumuzda 3+1 eğitim modeli dediğimiz uygulamalı eğitim yapılmaktadır. Öğrencilerimiz derslerinin 3 yarıyılını sınıf, atölye ve laboratuarlardan, 1 yarıyılını ise tümüyle fabrika veya işyerlerinde uygulamalı olarak sürdürmekteler. Bu eğitim modeliyle öğrencilerimizi sanayicilerimizle birlikte ve onların beklentileri doğrultusunda yetiştirdiğimizde mezun olduklarında aranan teknikerler olarak istihdam sorunu yaşamayacaklardır. Uzun yıllar şehrimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacına katkıda bulunacağına inandığımız yüksekokulumuzun projelendirilmesinden tamamlanarak öğretime açılması aşamasına kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bizlere her alanda en büyük desteği veren sayın rektörümüz Prof.Dr. Ahmet KIZILAY’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım" dedi.
 


  

 

   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.