ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Balık Satışları Durgun

 

24 Ocak 2020 13:00
Balık Satışları Durgun

Kış aylarının vazgeçilmezi arasında yer alan balık, sofralara girmiyor. Fiyatların geçen yıl göre düşük olduğunu dile getiren esnaf, satışların durgunluğundan dert yanıyor.Çoğunlukla Karadeniz'den çıkartılan ve sofralarımıza gelen balık, bu yıl sofralarda fazla yer almıyor. Esnaf ise, sezonda satışların az olmasını vatandaşın alım gücüne bağlıyor.

Küçük sebze hali  yan tarafında bulunan balıkçı pazarında esnaflık yapan Ömer Güleç, piyasalardaki genel durgunluk sebebi ile satışların geçen yıllara oranla düşük olduğunu söyledi. Güleç; "Balık fiyatlarının normal olduğu aktararak, Havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitliliğinin arttığını, buna paralel olarak da bir yandan da fiyatları düştü. Son bir kaç haftadır kendini sabitledi. Piyasalarda ki genel durgunluk sebebi ile işler geçen yıla oran ile çok düşük. Satıştan elde edilen kâr ile elektrik, su, doğalgaz gibi masraflarımızı zor karşılayabiliyoruz. En ucuz balık hamsi olduğundan vatandaşında alım gücü kısıtlı olduğu için yoğunlukla hamsi alıyor" dedi.

 "HER SOFRADA OLMALI"

Balıkçılar pazarında başka bir esnaflık yapan Ender Acı ise, balığın faydalı ve tüketilmesi gereken bir besin olduğuna dikkat çekerek; "Balık satışlarında bu yıl düşüş var. Geçen yıl fiyatlar daha fazlaydı ama sezonun ilk aylarında bu yıla göre satışımız daha iyiydi. En çok satılan balık şuanda tezgâhta hamsi ve istavrit. Büyük balkı grubunda ise uskumru yer alıyor. Uzmanlar kadar bilgimiz olmasa da biz balıkçılar olarak vatandaşlarımızın bolca balık tüketmesini istiyoruz. Özellikle çocuklarda zeka gelişimi aççısından balığın faktörü kıyaslanamaz. Bu anlamda balık sağlıklı besinler arasında yer almakta" ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.