ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'nın ilk kadın Milletvekili: Mihri Pektaş

Malatya'nın ilk kadın Milletvekili Mihri İffet Pektaş'tır. 1935 Yılında Malatya Milletvekili olan Mihri İffet Pektaş 5-6 ve 7. Dönem Malatya Milletvekili olarak görev almıştır. 

28 Haziran 2020 22:16
Malatya'nın ilk kadın Milletvekili: Mihri Pektaş

Malatya'nın ilk kadın Milletvekili Mihri İffet Pektaş'tır. 1935 Yılında Malatya Milletvekili olan Mihri İffet Pektaş 5-6 ve 7. Dönem Malatya Milletvekili olarak görev yapmıştır. Malatya'dan daha sonra Miletvekili seçilen ikinci kadın Milletvekili ise Öznur Çalık'tır.

Mihri Pektaş'a ait bu resmi yayınlayan Nur Günay'a teşekkür ediyoruz.

MİHRİ İFFET PEKTAŞ KİMDİR?

Mihri İffet Pektaş 1895 Yılı Bursa doğumludur.  4 Temmuz 1979 Tarihinde vefat etmiştir. 

Amerikan Kız Koleji, şimdiki adıyla Robert Kolej mezunudur. Amerikan Kız Koleji Türkçe Öğretmenliği, Bezmiâlem Kız Lisesi ve Robert Kolej İngilizce Öğretmenliği, Kadıköy Fukaraperver Cemiyeti Üyeliği, Hilal-i Ahmer ve Himaiye-i Etfâl Cemiyetleri Üyeliklerinde bulunan Mihri İffet Pektaş TBMM V., VI. ve VII. Dönem olmak üzere 3 dönem Malatya Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir. Lozan Barış Konferansı Türk Heyeti Tercümanı ve Robert Kolej İkinci Müdürü Hüseyin Bey (Pektaş) ile evlidir. Kaynak:Wikipedi 

 

  

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.