ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yıl 1962... BEŞİKTAŞ MALATYA'DA...

1962 Yılında Malatya'ya gelen Beşiktaş Malatya Akınspor'u 6-2, Malatya Adafıspor'u ise 6-0 mağlup etmişti. 

22 Ocak 2020 00:39
Yıl 1962... BEŞİKTAŞ MALATYA'DA...

YIL 1962... BEŞİKTAŞ MALATYA DA...

Yer Malatya İnönü stadı. O zaman Dogu Anadolu'da birçok ilde düzenli bir futbol sahası yokken, Malatya İnönü stadına mevcut kapalı tribüne ek olarak,7500 kişilik bir açık tribün yapılmış idi. İnönü stadı yıkılırken ilk kepçenin vurulduğu kapalı değil.Onun yerinde O tarihte 750 kişilik bir kapalı vardı. Yapılan açık türbinlerin açılışı için Beşiktaş takımı iki maç için Malatya'ya davet edilmişti.

İlk maçta Malatya Akinsporu 6-2 yenen Beşiktaş,ikinci maçı Adafi takımı ile oynadı.Besiktas takımında Özcan Arkoc, Şenol, Birol, K.Ahmet, Sabahattin, Kaya, Süreyya gibi milli takım oyuncuları vardı. Adafi takımında da o dönem Malatya'nın en iyi futbolcuları Aziz Ovagul, Bedir, Ökkeş, Kara Mehmet, Hosrafoglu Vedat, M.Ali, Mirza Ercisli, Kaleci Yusuf Mor (Amigo Yusuf) ve bir dönem Beşiktaş'ta futbol oynamış olan Rahmetli İbrahim Fendoğlu da vardı. Beşiktaş 6-0 kazandı. Ancak.Malatyali futbolseverler Beşiktaş'ı seyretmekle birlikte,maçta Senol'un attığı penaltıyı uzun zaman unutamadı. Bir yıl önce rahmetli Metin Oktay dan sonra encok gol atan Şenol Malatya'da oynanan iki maçta hiç gol atmamisti. Adafi maçında kazanılan penaltıda topun başına geldi. Topa öyle bir vurduki, kaleci Yusuf üzerine gelen toptan kaçmak için eğildi ve gol oldu.
Beşiktaş takımını Malatya'ya getiren, başta Akinspor başkanı Halis Menevseoglu, Adafi kulübü başkanı rahmetli Nuri Akbez, yöneticilerden Mehmet Sebzeci'yi ve öbür dünyaya göç etmiş tüm yönetici ve futbulculari rahmet ve şükranla anıyoruz.

Erdal Karabağ Yazdı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.