"Arapgir’in Geleceği İçin Yeni Bir Değerlendirme Zamanı" diyen Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin yaptığı açıklamada "Arapgir Kültür Derneği olarak, Arapgir’in geleceğine dair yıllardır süregelen bir gerçeği yeniden kamuoyunun dikkatine sunma gereği duymaktayız. Yaklaşık 4-5 yıl önce de kamuoyuyla paylaştığımız görüşümüzü bugün bir kez daha, daha güçlü bir biçimde yineliyoruz: Arapgir’in kaderi, Elazığ ile bütünleştiğinde değişecektir. Arapgir, tarih boyunca Fırat Havzası’nın en önemli ticaret, kültür ve üretim merkezlerinden biri olmuştur. Coğrafi konumu, doğal geçiş yolları üzerindeki stratejik yeri ve insan kaynağının niteliği ile her dönemde çevresine yön vermiştir. Ancak son yıllarda, Malatya merkezli idari yapılanma içinde Arapgir’in sesi yeterince duyulmamış, hizmet öncelikleri başka bölgelere kaymıştır. Bu durum, Arapgir’in tarihsel ve ekonomik potansiyelinin kullanılmasının önünde ciddi bir engel teşkil etmektedir" dedi.
BELEDİYE BAŞKANI CÖMERTOĞLU'NUN AÇIKLAMASINI DESTEKLİYORUZ
Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin açıklamasında "Bugün geldiğimiz noktada, Arapgir Belediye Başkanımız Sayın Haluk Cömertoğlu’nun Arapgir’in Elazığ’a bağlanması yönündeki açıklamalarını destekliyoruz.
Bu görüş, kişisel bir yaklaşım değil; Arapgir’in hak ettiği kalkınma ve refah seviyesine ulaşması için zorunlu bir vizyon tercihidir. Fırat Havzası’nın Kalbi Arapgir Olmalıdır. Elazığ ile idari, ticari ve lojistik bağlarını güçlendiren bir Arapgir, sadece kendi halkının değil, tüm Fırat Havzası’nın gelişiminin lokomotifi olacaktır. Arapgir, Elazığ’a bağlandığında bölge ekonomisinin, sanayisinin, tarım ve turizminin odak noktası haline gelebilir" diyerek şunları söyledi:
"Bu birliktelik sayesinde:
• Fırat Havzası’nın üretim ve ticaret altyapısı yeniden canlanacak,
• Bölge turizmi sürdürülebilir bir ivme kazanacak,
• Ulaşım ve kamu yatırımları daha dengeli ve hızlı biçimde hayata geçecektir.
Arapgir Halkı Kendi Gücüyle Hizmet Üretti
Bugün Arapgir’in eğitim ve sağlık altyapısında birçok fiziki eksiklik, ne yazık ki kamusal kaynaklarla değil, Arapgirli iş insanlarımızın özverili katkılarıyla giderilmiştir.
Okullar, sağlık merkezleri ve kültür yapılarımız, Arapgir sevdalılarının kişisel emekleriyle ayakta tutulmuştur.
Ancak artık, temel kamu hizmetlerinin kişisel fedakârlıklara değil, devlet politikalarına dayanması gerekmektedir.
Acil Çözüm Bekleyen Sorun: Ulaşım ve Yatırım
Arapgir’in en yakıcı sorunu, hiç kuşkusuz ulaşım güvenliği ve yatırım eksikliğidir.
Malatya–Arapgir karayolu, ne yazık ki her yıl onlarca yaralanmalı ve ölümcül kazanın yaşandığı bir hatta dönüşmüştür.
Bu yol, bir “ölüm yolu” olmaktan çıkarılmalı; çağdaş, güvenli ve ekonomik bir ulaşım standardına kavuşturulmalıdır.
Ayrıca, Arapgir’in altyapı, istihdam, sanayi ve turizm yatırımları artık ertelenmemelidir.
Bölge halkının sabrı, fedakârlığı ve üretkenliği ortadadır; sıra devlettedir, sıra siyasettedir.
Malatya Siyasetine ve Bürokrasiye Çağrımız
Buradan açıkça sesleniyoruz:
Malatya siyasetinin ve bürokrasisinin Arapgir’in sesine kulak vermesinin vakti çoktan gelmiştir. Arapgir, görmezden gelinen bir ilçe olamaz.
Yatırımlar, stratejik planlamalar ve hizmet dağılımı yeniden gözden geçirilmelidir.
Aksi halde Arapgir’in geleceğini, kendi iradesiyle, bölgesel gerçeklerle uyumlu biçimde yeniden tanımlaması kaçınılmaz olacaktır.
Arapgir, tarih boyunca yalnız bırakıldığında bile dimdik ayakta kalmayı başarmıştır.
Bugün biz, bu onurlu geçmişin mirasçıları olarak, Arapgir’in yeniden Fırat Havzası’nın kalbi olmasını istiyoruz.
Bu nedenle Arapgir’in Elazığ ile bütünleşmesini, sadece bir idari değişiklik olarak değil, tarihi bir yeniden buluşma olarak görüyoruz.
Tüm hemşerilerimizi, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri ve siyaset kurumlarını Arapgir’in geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla,"


Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
































