reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049
reklam

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

İrlanda Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü “Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’nin başvuruları başlamıştır. 

20 Ekim 2025 02:35
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

İrlanda Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü “Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’nin başvuruları başlamıştır.

Üç tam gün sürecek eğitim, Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti’nin Basınevi’nde yapılacaktır.

Eğitim için alanında uzman gazeteciler ve eğitmenler tarafından hazırlanan içerikler şu dört ana başlıktan oluşmaktadır:

• Savaş ve Afetlerde Gazetecilik

• Savaş ve Afet Durumlarında Gazeteciler için Kapasite Geliştirme

• İlk Yardım ve Afet Yönetimi

• Afetlerde Mobil Basın Evi’nin Kullanımı ve İşlevselliğinin Artırılması

Başvurular arasından seçilecek 10 deneyimli gazeteci, Ankara’da üç tam gün sürecek eğitime katılmaya hak kazanacaktır.

Eğitim kapsamında katılımcıların konaklama, ulaşım ve yemek masrafları Gazeteciler Cemiyeti tarafından karşılanacaktır.

Başvurular kapandıktan sonra kısa listeye giren adaylarla nihai katılım öncesinde kısa bir çevrim içi görüşme yapılacaktır.

Eğitime katılmaya hak kazanan adayların, 12-13-14 Aralık 2025 tarihlerinde düzenlenecek eğitime fiziksel olarak katılmaları zorunludur.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından gazeteci örgütleri ve eğitmenlerin katkılarıyla bir el kitapçığı hazırlanacaktır. Bu kitapçık, savaş ve afet durumlarında gazetecilerin devlet ve yerel yönetimlerle iş birliğini nasıl yürüteceklerine ilişkin bir bilgilendirme aracı olacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.