reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049
reklam

Darende Yeniköy'de Kanalizasyon Göleti

Darende-Elbistan yolu üzerindeki Yeniköy mahallesinde, gölet sanılan alan aslında 2-3 metre derinliğinde açık fosseptik çukuru. Evler ve bahçelere sadece birkaç metre mesafedeki bu alan hem halk hem de hayvan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Köylüler yıllardır çözüm bekliyor. 

03 Ekim 2025 13:00
Darende Yeniköy'de Kanalizasyon Göleti

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende ile Elbistan arasında bulunan 450 hanelik Yeniköy’de, köy merkezine sadece 500 metre uzaklıkta bulunan açık fosseptik çukuru, gölet haline geldi. Ancak birikinti, köyün kanalizasyon atıklarının sızmasıyla oluşmuş 2-3 metre derinliğinde tehlikeli atık su birikintisi.

UYARI LEVHASI BİLE YOK

Kanalizasyon göletinin etrafında uyarı levhası bulunmuyor; Hayvanlar pis suyu içiyor, çocuklar çevresinde oynuyor, yoldan geçenler su kenarına oturuyor. Evlerin ve bahçelerin 20-50 metre yakınında bulunması, özellikle yaz döneminde yoğun koku ve sinek problemine yol açıyor. Mevsimlik işçiler de gölete yakın bölgede çadır kuruyor.

SESİMİZİ DUYAN VAR MI?

Yeniköylüler yetkililerden yardım isteyerek şunları söyledi:

“ Yeniköy tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Açık fosseptik gölet köyümüzü yaşanmaz hale getiriyor. Kanalizasyon kanallarının ve fosseptik kuyularının yetersizliğinden dolayı lağım suları gölet haline geldi. Evlerimizin ve bahçelerimizin hemen yanında. Bazı dönemlerde kapının önüne çıkamıyoruz. Defalarla Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne müracaat ettik, sonuç yok. Yetkililer yapacağız diyorlar ama hala bir şey yapılmadı. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Lağım sularının açık olması hem insan hem hayvan sağlığı için tehlikeli, acil önlem alınmalı.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.