ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor toplanacak ancak Hikmet Karaman memnun değil.

Yeni Malatyaspor'da futbolculara 15 Mayıs'ta Malatya'da toplanmaları yönünde haber gönderildi. 

30 Nisan 2020 17:26
Yeni Malatyaspor toplanacak ancak Hikmet Karaman memnun değil.

Yeni Malatyaspor'da futbolculara 15 Mayıs'ta Malatya'da toplanmaları yönünde haber gönderildi.Bir kısmı evinde, bir kısmı ise Nurettin Soykan Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı futbolculara 15 Mayıs’ta kamp çalışmalarına başlanacağı, bu nedenle herkesin bu tarihte Malatya’da olması yönünde haber gönderildiği bildirildi.

Süper Lig’in Haziran’da başlayacak durumda olmadığını savunan Yeni Malatyaspor teknik direktörü Hikmet Karaman,Yeni Malatyaspor’un 5 oyuncusunun yurt dışında olduğunu belirtti.

 Ligin başlangıcının biraz sarkabileceğini dile getiren Karaman, “Ligin Haziran’da yeniden başlayacağı bir öngörü. Haziran’ın ilk hafta ya da ikinci hafta başlayabilmesi için Mayıs’ta takımların minimum 4 veya 5 hafta antrenman yapmaları gerekiyor. Mayıs’ı düşünecek olursak bir ay ediyor. Türkiye olarak şuanda bulunmuş olduğumuz ortam oyuncuları bir araya toplayıp, antrenmana başlangıca hazır olmayan bir ortamdayız. Uçaklar uçmuyor, şehirlerarası ulaşımda yasaklar var. Birçok alışveriş merkezi kapalı, biz virüsü henüz istediğimiz gibi kontrol altına alamadık” diye konuştu.Karaman, yabancı oyuncuların şuanda yüzde 70’inin yurt dışında bulunduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu oyuncuların bugünden itibaren Türkiye’ye gelmeleri gerekiyor. Uçak seferleri yok, nasıl gelecekler? 6-7 futbolcunun belki özel uçakla gelme durumları var. Geldiklerinde bir karantina süreçleri olacak. Bizim de 5 oyuncumuz yurt dışında bulunuyor. Çağırdık fakat adam İzlanda’da. İzlanda’dan buraya uçuş yok. Almanya’da, Fransa’da biraz daha yakında olanlar diyelim ki özel uçak tuttu. Bütün kulüplerdeki yabancı oyuncular birbirleriyle iletişim halindeler. 7, 8 ya da 10 kişi özel uçak tutup ailelerinin yanlarına gidip, belki gelebilirler. Ama İstanbul’a geldiklerinde orada karantinaya alınacaklar. Biz Malatyaspor olarak şunu isteriz; oyuncumuz geldiğinde Malatya’ya insin karantina sürecini Malatya’da geçirsin. Ama böyle bir kalabalık oyuncu gurubu geldiğinde ortak nokta İstanbul olacak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.