reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049
reklam

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Darende ilçesinin Çayırdüzü mevkiinde dağ keçileri, yoldan geçen sürücüler tarafından kameraya çekildi. Bölgede ilk kez bu kadar fazla keçi görüntülendi. 

08 Temmuz 2025 19:25
Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Malatya’nın Darende ilçesi ve Akçadağ arasında bulunan Çayırdüzü mevkii, doğa harikası bir olaya sahne oldu. Bölgedeki dağlık alanda yaşayan yaban keçileri, bugün sabah saatlerinde yoldan geçenler tarafından görüntülendi.

Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, bir grup dağ keçisinin özgürce dolaştığı ve otlandığı anlar yer aldı. Genellikle insanlardan uzak yüksek kayalıklarda yaşam süren hayvanlarının yol kenarına kadar inmeleri şaşkınlığa neden oldu.

ÇEKİME İZİN VERDİLER

Bölgede yaşayanlar dağ keçilerini daha önceki yıllarda zaman zaman görüldüğünü ancak bu kadar fazla sayıda ve bu kadar yakından çok az indiklerini belirtti. Bölgeden geçen Derviş Turmuş, “Yıllardır bu bölgede geçiyorum, daha önce dağ keçilerini uzaktan görmüştüm ama bu kadar yakına ve bu kadar çok olduklarını ilk kez tanık oldum. Bir de normalde hemen kaçarlar bu sefer çekim yapmama izin verdiler. Keçilere zarar vermeyelim. Bu tür yaban hayvanlarının korunması gerekiyor. Özellikle avcılara karşı dikkatli olunmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.