ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Duayen gazeteci ve ömrünü basın camiasında geçirmiş olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman Hakk’a yürüdü

 

18 Ocak 2020 15:57
Duayen gazeteci ve ömrünü basın camiasında geçirmiş olan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman Hakk’a yürüdü

Malatya’nın sevilen isimlerinden duayen gazeteci, Haydar Karaduman 1950 Malatya ilçesi Akçadağ’ın Levent beldesinde doğdu. İlk ve liseyi tamamladıktan sonra Adana Ticari İlimler akademisinden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazeteciliğe başladı. Malatya’ya geldikten sonra Hamle adı altında yerel bir gazete çıkardı. 9 Şubat 1986 yılından 2013 yılına kadar yayın hayatını sürdüren Hamle Gazetesinde çok sayıda makale ve röportaj yaptı. 3 çocuk babası olan Karaduman bir süre Adana’da AA Muhabiri olarak görev yaptı ve akabinde en son Malatya’da kalmaya devam etti. Malatya’da 30 yıla aşkındır Cemiyet Başkanlığını yürüttü. Türkiye’de bazı şeylerin tesadüfi geliştiğini belirten Haydar Karaduman, gazeteciliğe adım atmasının da bu şekilde olduğunu ifade etmişti. Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nda başkan vekilli ve üyeliğini de yürüten Karaduman, Türkiye’de basın camiasında tanınan bir simaydı. Malatya’nın sevilen isimlerinden Karaduman hayatı boyunca hastalıklarla boğuştu. 08 Mart 2016 yılında gözden operasyon geçirdi. Tam Malatya aşığı, koyu bir Malatyaspor taraftarı olduğu yeni Malatyaspor’umuza sahip çıkmalıyız sözleriyle dile getirirdi. Basının sorununa ön ayak olur düzletilmesi için elinden geleni yapardı. Ayrıca Yeni Malatya Gazetesinin de ortaklarından olan Haydar Karaduman bir süre tedavi gördüğü hastanede 03 Eylül 2019 yılında vefat etti.
 
1986 yılından 2013 yılına kadar yayın hayatını sürdüren Hamle Gazetesi’nin sahibi olan ve Yeni Malatya Gazetesi’nin de ortaklarından olan 68 yaşındaki Haydar Karaduman, 30 yıllık Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yanı sıra Doğu Anadolu Bölgesi Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı olarak ta her daim basın sektöründe en önde mücadele eden isimlerinden oldu.
 
Basın sektöründeki sorunları dile getirmekten çekinmeyen duayen gazeteci Karaduman, kararlılığı, dik duruşu, sözünde duran ve her daim basın emekçilerinin haklarını her yerde dile getiren bir mizaca sahipti. Yerel basın, gazetecilik ve sansür konularından taviz vermeyen Karaduman, Malatya’nın sorunlarını, sıkıntılarını ve yapılması gereken proje ve çalışmaları her daim Malatyalı yetkililere dillendirir ve gereğin yapılması için çaba gösterirdi.
 
30 yıllık başkanlığı döneminde Malatya’da yapılan birçok çalışma ve projenin gerçekleşmesinde emeği bulunan Karaduman, en son olarak Malatya’da basına ait bir birimin ve binanın yapılmasını istemişti. Bu konularla ile ilgili daha önce katıldığı Gazeteciler Konfederasyonu toplantısında, Ülkenin mutluluğu için, Malatya’nın, Malatyalının refahı için tek bir çivi çakan her kimse ona sevgimiz var, saygımız var, duamız var. Bize gelince düşlerimiz, rüyalarımız vardı, vaatlerimiz vardı ne kadarını gerçekleştirdik, ne kadarını gerçekleştiremedik bilemiyorum. Planlarımız, projelerimiz vardı ne kadarını çizdik, ne kadarını çizemedik bilemiyorum, sevdalarımız vardı, özlemlerimiz vardı ne kadarına kavuştuk ne kadarına kavuşamadık onu da bilemiyorum. Bildiğim bir tek şey var. Sorunlarımız vardı çözülemeyen sorunlar vatana, millete, devlete ve bayrağa karşı sorumluluklarımız vardı. Bildiğim sorumluluklarımızı sorunlarımızdan önde tuttuk” sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43