reklam
ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049

HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Hekimhan’da bulunan Mal Müdürlüğü, Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda kapatılıyor. Bu karar, Bakanlığın taşra teşkilatını yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında, idari giderlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının daha etkin kullanılması amacıyla alındı. Ancak bu durum, Hekimhan ilçesinde yaşayan vatandaşların vergi işlemleri için 80 kilometre uzaklıktaki Malatya iline gitmek zorunda kalması gibi çeşitli zorlukları beraberinde getirecek. 

16 Mayıs 2025 13:20
HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Hekimhan Mal Müdürlüğünün kapatılmasıyla, vatandaşlar artık Malatya’daki Vergi Dairesi'nde işlemlerini halledecek. Vergi ödeme, borç yapılandırma veya diğer resmi işlemler için bu mesafeyi kat etmek durumunda kalan vatandaşlar, özellikle ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu bölgelerde ciddi mağduriyet yaşayabilir.

Hekimhan halkı, bu kararın kendileri için büyük bir zorluk oluşturacağını ifade ediyor. Vatandaşlar, özellikle yaşlı bireylerin, ulaşım araçlarına erişimi olmayanların ve özellikle esnafların bu süreçten olumsuz etkileneceğini belirtiyor. “Bir belge almak için tüm günümüz yolda geçecek” diyen bir esnaf, kararın yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Bakanlık yetkilileri ise, alınan kararın uzun vadede kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağını ve sunulan hizmetin kalitesini artırmayı hedeflediğini dile getiriyor. Hizmet birleştirmesi kapsamında, personelin daha etkin değerlendirileceği ve vatandaşlara daha hızlı hizmet sunulacağı ifade ediliyor.

300 malmüdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf önlemleri kapsamında mal müdürlüklerinin büyük bölümünün kapatılacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi’yle Bakanlığına bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirterek, “İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak” dedi.

Bakanlığının taşra teşkilatlardan birisi olan malmüdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan Şimşek, “Malmüdürlüklerinin yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek” diye konuştu. Şimşek, atılan adımla, taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına işaret etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.