ALTIN
 3.714,14
DOLAR
 38,0208
STERLİN
50,0889
EURO
 42,0049

Gençler Konak’tan Horata’ya Doğa Yürüyüşü Yaptı

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Konak Mahallesinde bir doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. 

13 Mayıs 2025 12:22
Gençler Konak’tan Horata’ya Doğa Yürüyüşü Yaptı

Doğaya duyarlılığı artırmak, gençler arasında kaynaşmayı sağlamak ve sınav öncesi motivasyonu arttırmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, Konak’tan başlayarak Horata’da son buldu. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yürüyüşte gençler, doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı bulurken doğanın eşsiz güzelliklerini fotoğraf kadrajlarına sığdırmanın yanı sıra müzikli eğlencelerle de keyifli anlar yaşadılar.
Yürüyüşün sonunda Horata’da gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er “Gençlerle bir araya gelmenin verdiği enerjiden büyük memnuniyet duyuyorum. Şehrin geleceği şekillenirken gençlerin fikirlerine ve enerjilerine ihtiyacımız var. Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde oluşturan ‘Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış’ projesinin çalışmalarını önemsiyor ve sizleri destekliyorum. Geleceğe veya şehre dair alacağınız kararların bizler de inşallah uygulayıcısı olacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin yararlanabileceği bazı hizmetlere de değinen Er “Ücretsiz dijital dershane hizmetimiz ile dershane formatındaki çalışmaları evinizde yapabileceksiniz. Bunun için 5 GB internet hediyemiz olmaktadır. 2000 öğrencimize ücretsiz sınava hazırlık kurslarımız bulunmaktadır. Özellikle gençlerin ekonomik ve sosyal olarak hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz Genç Kart Projesi her zaman gençlerimizin yanında olduğumuzun bir işareti. Belediyemizin imkânları el verdikçe bizler de siz gençlerimizin her zaman yanında olacağız ve sizlerin çözüm ortağı olacağız” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Gençlik Meclisi’nin çalışmalarının her zaman destekçisi olduğunu söyleyen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar “Bu destek siz gençler için çok kıymetli. Sizlerin fikirlerini, düşüncelerini önemseyen ve sizlerle iletişime açık bir başkanımız var. Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış Projesi bu yaklaşımdan dolayı hayata geçirildi” dedi.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl İnce “Doğa yürüyüşünde Başkanımızın maddi ve manevi yanımızda olması bizi çok mutlu etti. Bizleri önemseyen ve her zaman destekleyen tavrı olmuştur. Bizlerde gençlik enerjisi olarak yanında olduğumuzu belirterek kendisine Gençlik Meclisi olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Bir fikrim var’ diye düşündüklerinde Belediye Başkanının kendilerini dinlediklerini söyleyen İnce “Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış proje üyeleri olarak yerel yönetimde söz sahibi olmak istediğimizi başkanımıza beyan etmiştik. Başkanımız şimdiye kadar bizleri destekledi ve bundan sonra da bizlere desteğinin devam edeceğine inancımız tam” dedi.
Konuşmaların ardından gençlerden gelen soruları cevaplayan Er, program sonunda gençlere yapılan yemek ikramı sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.