ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

YAYINCI KURULUŞ DİGİTÜRK'TEN AÇIKLAMA 

Medya üzerinden dolaylı iletişim yerine Digiturk, tüm sorularını yanıtlamak üzere Kulüpler Birliği ile her zaman görüşmeye açıktır. 

15 Nisan 2020 17:26
YAYINCI KURULUŞ DİGİTÜRK'TEN AÇIKLAMA 

Koronavirüs salgını nedeniyle bir aydır Süper Lig’e ara verilmesi ve ne zaman başlayacağının da belli olmaması, kulüplerin içinde bulunduğu mali darboğazı daha da derinleştirdi. Maçların oynanmamasının yol açtığı zararı tespit etmek için bir çalışma grubu kuran Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig ekiplerinin son bir ayda, yıllık gelirlerinin ortalama yüzde 30’unu kaybettiğini açıkladı.

Mart ayında oynanmış üç haftanın da parasını vermeyen Digitürk’ün, nisan, mayıs ve haziran aylarında kulüplere toplam 600 milyon lira ödemesi gerekiyor.

Bir aydır maç günü gelirlerinden mahrum olan kulüpler, yayıncıdan gelmesi gereken para da kesilince iyice köşeye sıkıştı.

Bu konuda ortak hareket etme kararı alan kulüpler, futbolcu ve teknik adamlara ödemelerini ligler başladıktan sonra yapma kararı aldı. Kulüpleri bekleyen bir diğer sorun ise, yapılacak maaş indirimi görüşmelerinde anlaşma sağlanıp sağlanmayacağı. Eğer orta yol bulunamazsa anlaşmazlık uluslararası platforma taşınacak ve sorunu FIFA çözecek.

YAYINCI KURULUŞ DİGİTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Kulüpler Birliği'nin bu zorlu dönemde taraftarlara ve Türk futbol eko sisteminin tüm paydaşlarına yönelik dayanışma çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu bağlamda Digiturk, dünya genelinde bazı yayıncılar naklen yayın lisans anlaşmalarını feshetmeye karar verirken bu tür bir adım atmamış, sadece ödemelerini geçici bir süre için dondurmuştur. İddia edildiği üzere sözleşme çerçevesinde ödemelerin eksik yapılması söz konusu olmadığı gibi, Digiturk’ün sezon başından beri yaptığı ödemeler oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır. Türk futboluna olan bağlılığımız her şekilde devam edecek ve 2019/20 sezonunun nasıl tamamlanacağına ilişkin koşullar netleşir netleşmez, yeni ödeme takvimi de belli olacaktır.

Digiturk'ün naklen yayın lisans sözleşmesine ilişkin unsurları kulüplerle veya Kulüpler Birliği ile doğrudan görüşmek gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bununla beraber, ödemelerin oynanmış olan karşılaşmalara göre yapılması da Digiturk ile TFF arasında görüşülmüş bir konudur. Medya üzerinden dolaylı iletişim yerine Digiturk, tüm sorularını yanıtlamak üzere Kulüpler Birliği ile her zaman görüşmeye açıktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.