ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

TÜM FIRINLARA DENETİM KARARI

Malatya Valiliği,İl Hıfzıssıhha Kurulu İl genelinde bulunan bütün fırınların üretim ve satış koşullarını hijyen kurallarına uygun olarak sağlamayan fırınların kapatılmasına karar verdi.  

13 Nisan 2020 21:23
TÜM FIRINLARA DENETİM KARARI

Malatya Valiliği,İl Hıfzıssıhha Kurulu İl genelinde bulunan bütün fırınların üretim ve satış koşullarını hijyen kurallarına uygun olarak sağlamayan fırınların kapatılmasına karar verdi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu 11.04.2020 Cumartesi günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağladı.

Vali Aydın Baruş "Çin’in Vuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla aşağıdaki ilave tedbirlerin alınması zarureti oluşmuştur" dedi.

Vali Baruş alınan kararı şöyle açıkladı:İl genelinde bulunan bütün fırınların hijyen ve diğer sağlık koşulları açısından İlçe Belediyeleri ile İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından oluşturulacak denetim komisyonlarınca 13 Nisan 2020 tarihinden itibaren 5 (beş) gün içerisinde denetlenmesine, daha önce İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan 24.03.2020 tarih ve 2020/11 no’lu kararın 5. maddesi, 04.04.2020 tarih ve 2020/28 no’lu kararın 13. maddesi ve 08.04.2020 tarih ve 2020/33 no’lu kararın 3. maddesi ile İl Pandemi Kurulunun tavsiyesi üzerine hazırlanan “Koronavirüs Salgınını Engellemeye Yönelik Tedbirlere İlişkin Tebliğ-Tebellüğ Belgesi” ndeki şartlara tüm uyarılara rağmen riayet etmeyen, üretim ve satış koşullarını hijyen kurallarına uygun olarak sağlamayan fırınların kapatılmasına,

Kapatılma sürecinde sağlık ve hijyen koşullarını yerine getirdiği yapılacak inceleme sonucu tespit edilen fırınların yeniden açılmasına izin verilmesine,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.