ALTIN
 2.449,87
DOLAR
 32,8463
STERLİN
41,6020
EURO
 35,1808

Tarım İl Müdürü Osman Akar MGC’ni Ziyaret Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı Malatya İl Müdürü Osman Akar Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

03 Haziran 2024 13:47
Tarım İl Müdürü Osman Akar MGC’ni Ziyaret Etti

Erzurum’dan Malatya’ya atanan ve bir süredir yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Osman Akar, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek MGC Başkanı Vahap Güner’e çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Tarım Bakanlığının aldığı kararla istenilen her yere Kayısı Bahçesi yapılamayacağını ifade eden Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Osman Akar, “kısa bir süre sonra Malatya’da 2024 sezonu tahmini kayısı rekoltesini açıklayacağız. Gözlemlerimize göre de bu yıl iyi bir kayısı sezonu geçireceğiz. Rakım ve eğimi düşük yerlerde kayısı hasılatının oldukça düşük olduğunu ve tozlaşma olmadığı içinde meyve olmadığını da görüyoruz. Tarım arazileri koruma altına alındığından ardık isteyen istediği yere kayısı fidanı dikemeyecek. Bu konuda bir sınırlama getirilmiştir. Uyarılarımızı yapacağız, uygun yere kayısı bahçeleri elbette kurulabilir ancak uygun olmayan yerlere de fidan dikilmesinin bir faydası olmayacak. Yakında buğday hasadına törenle başlamaya hazırlanıyoruz. Basınımızla diyalog içerisinde çalışmalarını kamuoyuna duyuracağız” dedi.

MGC Başkanı Vahap Güner’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yeni Müdürümüze ziyareti için teşekkür ediyoruz. Daha önce görev yaptığı Erzurum’da meslektaşlarımız çalışmalarını bizlere anlatmışlardı. Kendisine başarılar diliyoruz. Rekoltesi yüksek bir kayısı sezonu bekliyoruz. Hayırlı olsun diyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.