ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MGC: 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 3 Mayıs Dünya Basın Özgülüğü günü dolayısıyla yaptığı açıklamada " Gazetecilik onurlu bir meslektir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü Kutluyoruz" denildi. 

01 Ocak 1970 06:27
MGC: 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuurlu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

3 Mayıs Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Anayasamızda da basın özgürlüğü güvence altına alınmıştır.

Basın; bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, haber alma, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.  

Basın mensupları dönemlerin tanığı olup, tarihe not düşerler. Bu nedenle Gazetecilik halkın haber alma, bilgilenme hakkına hizmet eden saygın, onurlu bir meslektir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, mesleğini özenle ve özveriyle yapan, gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu bilinçlendirmeye gayret eden, her zaman millet iradesinden yana tavır koyan tüm basın mensuplarımızın, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyor, başarılar diliyoruz.

MALATYA GAZETECİLER CEMİYETİ 

YÖNETİM KURULU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.