ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Darende ilçesindeki Sanat Evini ziyaret ettik. Vahap GÜNER 

18 Nisan 2024 13:46
Darende de Fikri Çalışkan Sanat Evi…

Yıllardır Darende ilçesine gideriz.

Her gittiğimizde yeni bir etkinlik ya da sanat olayıyla karşılaşırız.

Turizm Haftası kutlama etkinliğine katıldık, sonra Fikri Çalışkan Sanat Evini ziyaret edelim diye bir teklif geldi. Darende Kaymakamı Şeref Gülyer, Darende Bele

 

diye Başkanı Alican Bozkurt, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Bünyamin Özdemir ve Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ali Cengiz ve davetlilerle birlikte Fikri Çalışkan Sanat Evine gittik.

Kaymakam ve Belediye Başkanıyla birlikte bizlerde etkilendik, muhteşem ve örnek bir sanat eviyle karşılaştık.

Darende ilçesinde yaşayan öğretmen Fikri Çalışkan, kendisine ait evin bahçesinde, emekli olduktan sonra hobi olarak doğada bulduğu plastik, tel, demir gibi atıklardan sanat eserleri yapmaya başladı. Önceleri evine süs eşyası yapmak istediğini söyleyen Çalışkan, bu eserlerin sayısı artınca evin etrafında sergilemeye başladığını belirterek evini Sanat Evine dönüştürdüğünü söyledi.

Fikri Çalışkan “Eşimde bende öğretmenim, 1947 doğumluyum. Emekli olunca Darende ilçesindeki evimizin bahçesinde sanat eserleri yapmaya başladık, sonra bunları korumak için yer yaptık. Yaklaşık 10 yıldır, gidip gezerek gördüğüm tarihi eserlerin minyatürlerini yapmaya çalıştım.  İlçe turizmine katkı veriyoruz, hem de sanatı genç nesillere sevdirmek istiyoruz. Çok da ilgi görmeye başladı. Kaymakam ve Belediye Başkanımızla birlikte sizlerde bizleri onurlandırdınız. Sanat Evi’nde, çoğu minyatür olmak üzere 70’den fazla sanat eseri bulunuyor. Sanat eserlerini Kaya, taş, kum, çakıl, yosun ve doğadan bulduğu malzemelerle yapıyorum” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Değerlendirme Kurulu tarafından maket yapımı etnografik sanatçı kartı verilen 77 yaşındaki Fikri Çalışkan’ın Sanat Evini gezen Darende Kaymakamı Şeref Gülyer “Görülmesi gereken bir sanat evi. Sanatçımızı tebrik ediyoruz” dedi.

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt “Fikri Çalışkan Sanat evini yeni gördüm ve çok etkilendim. Çok sayıda ziyaretçi alıyor. Gelen ziyaretçilere ikram yapılması içinde bir yere ihtiyaç var bizde yardımcı olacağız” dedi.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Bünyamin Özdemir “Böyle bir güzellik ve sanat eserleriyle karşılaşınca çok memnun olduk. Tanıtımı için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye belirtti.

Darende’ye yolunuz düşerse bu sanat evini ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.