ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Malatya'nın Hekimhan İlçesine bağlı Ballıkaya köylüleri, geçen yıl çıkan orman yangınının elektrik tellerinden kaynaklandığını belirterek "Elektrik telleri köyümüzü yakacak "diye başvurularda bulunmaya başladılar. leri 

18 Nisan 2024 02:10
Ballıkayalılar: Elektrik Telleri Köyümüzü Yakacak

Ballıkayalı bir vatandaş "CİMER'e köyün elektirik hatlarınin yangin fehlikesi çıkardığını.Bahcelerimizin, yandiğını, Evlerin  tehlike altında olduğunu. yazarak şikayette bulunmustum.  Bugün aradılar şikayetim üzerine dün  şirketten sorumlu bir ekip gelip, benim yanan bahçeyi ve geçen telleri incelemiş ve değistirmek gerekiyor diye yerinde görüp gitmişler.   Sizlerde kısa şikayet dilekcesiyle e.mail den CİMER e yazabilir ve köyün tûmû  için olabilecek yangın tehlikesini engellemiş olursunuz ve çorbada tuzunuz  olur" diyerek yaptığı başvuyuyu anlattı. .     Çıkan yangının rüzgarın yön değiştirmesiyle söndürülebildiğini kaydeden vatandaş Ballıkayalılarında duyarlı olmasını isteyerek şunları söyledi:

" Sevgili Köylülerimiz, RÜZGARIN YÖNÜNE. ŞÜKRETTİK AMA her zaman böyle olmaz. İkinci sefer aynı  yangınla karşılaştık ilk sefer TEDAŞ  herşeyi reddetti ve köylü zararıyla kaldı.  Bu konuda köy derneği ve Muhtarlık aktif olmalı ilgisiz kalmamalı gerekli yasal girişimlerde bulunmalı .Böylece resmi kurumumuz Dernek ve Muhtarlık vasıtasıyla  ciddi bir müdahale olmuş olur. Yoksa herkesi kendi kaderiyle başbaşa bırakmak olmaz. Bu tür kurumlarımız bu günler için var.  Bu konuda önderlik edip, zararı olanların zararlarını ve de köyü defalarca tehlikeye atan TEDAS  hakkında şikayette bulunmak lazım. Kendi resmi kurumlarımız vasıtasıyla daha çabuk ve ciddi sonuç alabiliriz. Bu konuda Muhtarlık ve dernek yönetiminin  önderliğini bekliyoruz.  Ayriyeten bundan sonraki yangın tehlikesine karşı köyü emniyet altına almak için , hangi tedbirlerin alınacağını tartışmalı ve gerekli adımlar atılmalı.Ve  köy sakinleri bu konuda bilgilendirmeli. Bekliyoruz" diye konuştu.

Ballıkaya ve civar köylerden geçen elektrik hatlarının yangına sebep olduğunu da ifade eden vatandaşlar yetkili makamların soruna eğilmesini bekliyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.