ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

'Nasılsın? İlmek İlmek Kadın Buluşması' Sergisi Açıldı

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Nasılsın? İlmek İlmek Kadın Buluşması” isimli sergi açık havada öğrenci ve katılımcıların beğenisine sunuldu. 

14 Nisan 2024 21:13
'Nasılsın? İlmek İlmek Kadın Buluşması' Sergisi Açıldı

Etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, GSF Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fikret Vurucu ve Sanat Etkinlikleri Şube Müdürü Ömer Kaçmaz, GSF öğrencileri ile akademik personel katıldı.

Malatya’da yaşayan kadınların bir araya gelerek etkileşim kurmasını hedefleyen sergi, Malatya Büyükşehir Belediyesinin örgü malzemeleri desteği ile GSF Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Binnaz Koca öncülüğünde İnönü Üniversitesi Rektörlük binası önünde gerçekleştirildi.

Çağdaş sanat pratiklerinin toplumu bir araya getirici özelliğinden yararlanılarak, kamusal alanlarda kadınların birlikte var olabilmelerinin hedeflendiğini dile getiren Proje Yöneticisi Doç. Dr. Binnaz Koca, katılımcıların iş birliği yaparak bir arada çalışmayı tecrübe etmelerini amaçladıklarını, bunun için uygun bir ortam oluşturduklarını ifade etti.

Doç. Dr. Koca, örgü malzemelerinin kullanılarak kadınların emeğiyle battaniyeye dönüştürüldüğünü belirtti. Koca, projeyle kadının birlikte hareket edebilme, üretme, birbirini tamamlayabilme özelliklerine vurgu yapıldığını, bir arada olmanın, birbirini desteklemenin önemli olduğunun altını çizmek istediklerini söyledi. Doç. Dr. Binnaz Koca, “Yaptığımız etkinlikle özellikle depremden sonra insanları az da olsa stresten uzaklaştırıp, kendilerine uğraşabilecekleri bir meşgale edinmelerini sağlayarak, bir nevi terapi oluşturduk. Kadınlara iyileştirici bir süreç sunmayı amaçladık.” dedi.

Malatya’nın çeşitli yerlerinde 4 gün sürecek sergide gösterime sunulan battaniyeler, proje bittikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Haber: Bahar Baykan- Mercan Ulusoy-Burcu Ülkü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.