ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Emniyeti İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yıl dönümü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler, teşkilat mensubu ve emekli personeller onuruna düzenlenen iftar yemeği programına katıldı. 

08 Nisan 2024 22:45
Malatya Emniyeti İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Düzenlenen iftar programına Vali Yazıcı ve eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı’nın yanı sıra; 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Tokel, Malatya Ak Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, protokol eşleri, şehit aileleri, gaziler ve emniyet personelleri katıldı.

Vali Yazıcı, eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı ile birlikte iftar programı öncesi masaları tek tek dolaşarak şehit ailelerin, gazilerin ve emniyet personellerin hatırlarını sorarak, bir süre sohbette bulundu ve Ramazan aylarını tebrik etti.

Emniyet Müdürünün konuşmasıyla başlayan program, Vali Yazıcı’nın konuşmasıyla devam etti. Vali Yazıcı konuşmasında; “Emniyet Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu yemek programında bugün bir aradayız. Manevi hazzın ve lezzetin yoğun olduğu kutlu bir dönemin içinden geçiyor ve bitiriyoruz. Mübarek Ramazan ayı yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin arttığı bir zamana işaret etmektedir. Dünya’da hiçbir toprak parçası, bizim toprağımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Çünkü topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin mübarek kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu asil kanlardan almıştır. Şair “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” diyor. Bu toprakları vatan kabul etmişsek şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Bu zincir sürekli olarak devam edecektir ki bu vatan taçlanarak geleceğe yürümüş olsun. İlahi mesaj da şehitler; “Şehitlere ölü demeyiniz. Çünkü onlar diridir ama siz bilemezsiniz” diye geçer. Bizim inancımız da şehitlik makamı, yüceler yücesi bir makamdır. Devlet ve millet olarak bizler, siz şehit ailelerinin acısını ve hüznünü derinden hissediyoruz. Şehitlerimizi, her vesile ile gönlümüzde yaşatıyoruz. Gazilerimiz ve onların yakınları ile birlikte sizler bu milletin en değerli ve en onurlu en kıymetli ailelerisiniz. Bunu her vesileyle vurguluyoruz. Bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin tüm birimleri ile birlikte sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün hep birlikte olduğumuz güzel iftar sofrasında bizler devletin temsilcileri olarak, sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyoruz. Şimdiden hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerimizin hayırlı uzun ömürleri olsun. Sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Akabinde Vali Yazıcı, Malatya ili genelinde düzenlenen silah atışı yarışmasında birinci olan personele ödülünü takdim etti.

Ödül takdimi sonrası Malatya İl Müftülüğünden Abdullah Bekiroğlu tarafından Kuran tilaveti gerçekleştirildi. Tilavet sonrası program, iftar yemeği ve müftü tarafından yapılan dua ile sona erdi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.