ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da KETEM Sağlık Durağı Açıldı

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında kurulan KETEM Sağlık Durağı” açıldı. 

06 Nisan 2024 21:49
Malatya'da KETEM Sağlık Durağı Açıldı

Malatya Valisi ERsin Yazıcı'nın eşi  Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak  ve beraberindeki heyet, kanser hastalıklarının erken teşhisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında kurulan“KETEM Sağlık Durağı” açılış programına katıldı.

Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri (ASM)’nde;

  • 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması
  • 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması
  • 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kolorektal kanser taramaları

ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Bulunduğu ilde kanser kontrolünde etkin rol almak amacıyla kurulan KETEM hakkında Hanımefendi Hanife Yazıcı; “Kanser son yıllarda ciddi manada artış gösterdi. KETEM erken tarama ile bu hastalığın önüne geçilebilir ve tedavisi uygulanabilir. Erken teşhisin hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz. Tek ricamız herkesin bu konuda duyarlı olması ve çevresindekilere bu farkındalığı aşılamasıdır.” dedi.

Kanser taramalarında farkındalık oluşturmak amacıyla emeği geçenleri kutlayan Hanımefendi Hanife Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğüne, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek programı sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.