ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Malatya Valisi Ersin Yazıcı “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

02 Nisan 2024 05:08
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Vali Ersin Yazıcı açıklamasında "Dünyada otizm ile ilgili farkındalığın artırılmasıyla erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması amacıyla 2 Nisan, Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.

Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve özellikle otizmli çocuklarımızın en iyi eğitimi alması önemli hedeflerimizdendir." dedi.

Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık oluşturma yolunda ilerlemeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün otizme dair toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmasını, temenni ediyor; otizmli çocuklarımız ve bireylerimiz ile ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.