ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yıldırım: Hekimhan’ı İskenderun Yapacağız

CHP Malatya-Hekimhan Belediye Başkan adayı Mehmet Şerif Yıldırım, Hekimhan’ın ilçe olarak hedefinin İskendrun gibi gelişmiş bir ilçe olmak olduğunu belirterek “Hekimhan madenleri İlçemiz için bir değerdir. Hekimhan’ın kanunlarla belirlenmiş payını alacağız” dedi. 

26 Mart 2024 15:54
Yıldırım: Hekimhan’ı İskenderun Yapacağız

Malatya’nın yerel radyolarından Radyo FON’a konuk olan ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’in sorularını cevaplandıran Hekimhan Belediye Başkan adayı Mehmet Şerif Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu.

150 KM. İLERİDEKİ DİVRİĞİNE MADEN TAŞINIYOR

20 Yıl kapanan Hasançelebi Belediye Başkanlığını yapan ve Hekimhan Madenlerinin işletilmesi için çalıştaylar düzenleyen Yıldırım “Hekimhan’da madenler gibi önemli değerlerimiz bulunmaktadır. Kolin ve Erdemir gibi firmalar demir cevherlerini eleyerek Divriği’ndeki Demir Çelik İşletmesine 150 kilometre taşıyarak götür

mektedir. Oysa Hekimhan’da kurulacak bir tesisle Madenler yerinde Hekimhan’da işletildiğinde binlerce kişiye istihdam olanağı yaratılacaktır. Bizim hedefimiz birikim ve tecrübemizle Hekimhan’ı İskenderun yapmaktır. Karadeniz Ereğli olmaktır. Her ay 20 bin tonun üzerinde cevher elenip, trenle Divriği’ne sevk edilmektedir. Oysa buna gerek yok, Hekimhan’da demir çelik işletmelerini kurmak için elimizden geleni yapacağız. Divriği’nde maden bittiği için Hekimhan’dan maden taşınarak oradaki işletme açık tutuluyor. 150 Kilometre mesafeden maden taşımak doğru bir iş olmasa da Sivas’ın siyasetçileri ağır bastığından Hekimhan’a bu durum reva görülmektedir. Oysa Hekimhan maden işletmelerinde 5 binden fazla insanın vardiyalar şeklinde çalışmasını hayal ediyoruz. Yan sanayide çalışanlarla birlikte bunun 10 binleri aşması en büyük hedefimiz olacak” dedi.

180 MİLYON LİRALIK KANUNİ PAYI TAKİP EDECEĞİZ

Hekimhan’da işlenen madenlerin binde 3 oranındaki kanuni payın her yıl Hekimhan Belediyesine aktarılması gerektiğini ifade eden CHP Hekimhan Belediye Başkan adayı Mehmet Şerif Yıldırım şöyle konuştu:

“Madenlerimiz Hekimhan için bir değerdir, önemli bir kaynaktır. Hekimhan’dan her ay 20 bin tonun üzerinde demir cevheri elendikten sonra Divriği’ne nakledilmektedir. Gönderilen madenlerin binde 3 oranındaki payın ilçedeki Hekimhan Belediyesine aktarılması gerekmektedir. Şu an alınıyor mu bilmiyorum ama göreve geldiğimizde Hekimhanlıların hakkı olan bu payı takip edeceğiz ve bunu alacağız. Kabataslak bir hesapla her yıl Hekimhan Belediyesine 150 ile 200 milyon lira arasında tutan bu miktarı Hekimhan’ın gelişmesinde kullanacağız.

Ayrıca Divriği’ndeki işletmelerde çalışan işçiler 2 asgari ücret tutarında ücret alırken Hekimhan’da çalışanlar bir asgari ücret tutarında ücret almaktadır. Çünkü onlar sendikalı. İşçilerimizin de hakkını koruyarak iki asgari ücret almaları için bizlerde gerekeni yapacağız. Kamyoncuların, hizmet veren herkesin hakkını arayacağız. Maden şirketlerimiz önemli görevler yapıyorlar, istihdam yaratıyorlar, daha fazla istihdam için bizlerde yardımcı olacağız. Konut sorunu var onu çözeceğiz. Sosyal projelerimize destek vermelerini isteyeceğiz. Fen Lisesi yapılmasını istiyoruz, öğrencilerimize destek vermelerini isteyeceğiz.”

HEKİMHAN’DA ALTIN ARAMASINA MÜSAADE ETMEYİZ

Hekimhan’da altın aramasıyla ilgili soruyu da cevaplayan CHP Hekimhan Belediye Başkan adayı Mehmet Şerif Yıldırım “Bir altın aramasıyla ilgili çalışmalar yapanlar var ama bizim bölge de bence altın yok. Olsa da çevreyi ve doğayı korumak için buna izin vermeyiz. Hekimhan’ın madenlerini değerlendirirken, çevreyi de koruyacağız. Hekimhan madenin tozuna boğulamayacak, hakkını alacak, sorunlarına derman olacak. Vahşi madenciliğe asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

KAPANAN BELEDİYELERİMİZİ YERİNDE AÇIK TUTATACAĞIZ

Büyükşehir Yasasıyla kapatılan Girmana, Güzelyurt, Kocaözü, Hasan Çelebi ve Kurşunlu Belediyelerinin araç ve gereçlerinin darmadağın edildiğini de belirten Yıldırım “Kapanan Belediyelerimiz İlçe merkezine en az 20 km. mesafede. Bu Belediyelerimizin binaları var. Buralarda ihtiyaç duyulacak araç ve gereçleri hazır bulundurarak, personel görevlendirmesi de yaparak Belediye hizmetlerini beldelerde vereceğiz. İsraf ve zaman kaybını önleyeceğiz. Bir ihtiyaç olduğunda 20 km. ileriye personel ve araç göndermek israfa da neden olmaktadır” diye belirtti.

DİPSİZ GÖLE EL ATIP GİRMANA KANYONUNU KORUYACAĞIZ

Hekimhan’da krater gölü olan Dipsiz gölü cazip hale getirmek için proje hazırladığını da kaydeden Mehmet Şerif Yıldırım “Dipsiz göl keşfedilmeyen bir değerimiz. Hemen orada güzel bir sosyal tesis yaparak Dipsiz Gölü turizme kazandıracağız. Fala değil Eylül ayında Dipsiz Gölün etrafında Malatyalıları ağırlayacağız. Girmana Kanyonunu hemen koruma altına alacağız ve oraya koruyacağız. Japonya’dan Girmana Kanyonunu soruyorlar, durumu hiç de iyi değil. Hemen Kanyona Belediyemiz sahip çıkacak ve orayı da turizme yeniden kazandıracaktır. Yamadağı Kayak Tesisleri var ama o doğru bir yatırım değildi. Yayla turizmi için kullanılabilir ama yerdeki hava akımına direnmek çok da kolay değil, çatılar uçuyor, kapılar dayanmıyor. Yamadağı’nda yayla turizminin hayat bulması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER VE GENÇLERLE HEKİMHAN’A YÖN VERECEĞİZ

Hekimhan Belediye Başkanı seçildiğinde İlçedeki gençler ve öğrencilerin ilgi alanı olacağını kaydeden Yıldırım “Öğrencilerimize sahip çıkacağız, yemek desteği vereceğiz. Sosyal projeleri birlikte hazırlayacağız. Meslek Yüksek Okulumuzda okuyan öğrencilerimize desteklerimiz olacak. Okuyamayan öğrencilerin yanında olacağız. Öğrencilerimizle ve gençlerimizle sık sık bir araya gelerek Hekimhan’ın geleceğini birlikte planlayacağız. Onlarla yol yürüyeceğiz. Sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğiz. Kadınlarımızın yanında olacağız” diye bielirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.