ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir. Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için hepimizin birlikte ortak akıl ile mücadele etmemiz lazım.” dedi. 

22 Şubat 2024 00:22
Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir

CHP Malatya Milletvekili ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyarette Ağbaba’ya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan MESOB başkanı Şevket Keskin, “Malatya’yı her zaman TBMM’de dile getirdiğinizi biliyoruz., sorunları dile getirdiğinizi biliyoruz. Malatya yıkılmış değil, çökmüş bir şehir. Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için hepimizin birlikte ortak akıl ile mücadele etmemiz lazım. Malatya’da esnaf ve sanatkar kesimi ayağa kalkmadan, Malatya’nın ayağa kalkması mümkün değil. Çarşı kültürünü ve Malatya’nın ahengini bozmadan Malatya’yı tekrar eski günlerine kavuşturmak için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Malatya’da büyük bir sıkıntı var. İşyerlerimiz tamamen gitti, sanayi sitesindeki dükkanlarımızın hepsi ağır hasarlı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da ifade ettim, devletin girdilerinin en az 1 yıl alınmaması lazım, 2024 yılından sonraki yıllardaki girdileri alsınlar. Bağ-Kur primlerinin ötelenmesi ile olmuyor, primler üst üste gelecek. Esnafımız iş yapamadığı için bunları nasıl ödeyecek?” dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba ise “Akşam yatarken evi olan, işyeri olan, arabası olan, tezgahı olan bir Malatyalı sabah kalktı, hepsi yok oldu. Ekmeğe muhtaç hale geldi. Düne kadar millete yardım dağıtan esnafımız bir baktık ki yardıma muhtaç hale geldi. Bir şehrin tekrar ayağa kalkabilmesi ve bir şehir hüviyeti kazanabilmesi için mutlaka oradaki esnafın ayağa kalkması ve esnafın çalışması gerekiyor. Malatya’ya bazen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelip yer tespiti yapıyorlar, harita üzerinden belirliyorlar, karar alıyorlar. Eğer orada o işle ilgili meslek örgütünün, Esnaf Odasının veya başka bir kuruluşun haberi yoksa iş yürümüyor. Esnaf Odasının fikrini almadan yapacağınız bir şey tam yerini bulmuyor.” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.