ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İdris Kardaş: Yerelden doğru bilgiye çok ihtiyacımız var

İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, "Bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda da sizlerin rolü çok değerli." dedi. 

17 Şubat 2024 23:36
İdris Kardaş: Yerelden doğru bilgiye çok ihtiyacımız var

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 27. Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Kardaş, sosyal medyanın kontrolsüz bir şekilde maalesef bütün dünyanın da sorun yaşadığı bir şekilde ilerlediğinin altını çizerek, "Olumlu yanları olmasına rağmen birçok olumsuz yanları da var. Dezenformasyon bunlardan sadece biri. Dezenformasyon sonucunda ortaya çıkan birçok mesele var. Bunları zaten yaşıyoruz ve bunların tamamında biraz daha sosyal medya üzerinden gelen. dezenformasyon temelli sorunlar yaşıyoruz. Yoksa hani konvansiyonel medya, gazete, haber siteleri ya da televizyon için benzer bir süreç bunu çok gözlemlenmiyor. Çok var yani yok demek doğru olmaz. Ki biz her gün bunlarla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz." şeklinde konuştu.
BİZİM İŞİMİZ DE KOLAYLAŞIR
Sosyal medyadaki durumun daha vahim olduğunun altını çizen Kardaş şöyle devam etti:
"Dolayısıyla sizlerin daha güçlü olması, daha aktif olması, daha iyi ürün üretmesi, daha iyi gazete çıkarması daha iyi televizyon yayıncılığı yapması bizim işimizi de kolaylaştırır.
Ben kısaca İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan merkezi de kısaca anlatayım. Biz bir yılı biraz aşkın bir süredir kurulan bir merkeziz. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin dezenformasyonla mücadele ettiği bir yer. Bir yapı, bütün kamu kurumlarının, kuruluşlarının, devletin bütün birimlerinin elbette ki kamuoyunun karşılaştığı dezenformasyonla mücadele etmek için, hem içeride hem dışarıda kurulmuş bir yapıyız. Tabii bazen dışarıda da çalışmalar. Yapmak durumunda kaldık. Son Gazze saldırısında İsrail’in resmi devletin resmi hesapları, resmi yayın organları, sözcülerinin de maalesef birçok yalanlarını onlar açısından maalesef diyorum ifşa etmek durumunda kaldık. Dolayısıyla da hem Türkiye adına dezenformasyonla dünyada da mücadele etmeye başladık.

DOĞRU BİLGİNİN ÖNEMİ
İçeride de deprem sürecinde, seçim süreçlerinde kamuoyunun doğru bilgilenmesi ve hakikaten hayati meseleler. Yani mesela deprem gibi süreçlerde insan hayatına mal olabilecek konularda kamuoyunun doğru bir bilgilendirilmesi anlamında bir mücadelemiz var. Tabii bu mücadeleyi tek başımıza yapmamız çok mümkün değil. Burada sizlerle birlikte bu mücadeleyi çok daha güçlü bir şekilde yapacağımıza inanıyorum ve bu bağlamda da Basın İlan Kurumu sayın genel müdürüm de burada.
SİZLERİN İTİBARLI BİLGİSİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ
Basın İlan Kurumu’yla birlikte dezenformasyonla mücadele anlamında ve İletişim Başkanlığıyla birlikte bu mücadeleyi hep birlikte nasıl yapabilirizi konuşacağız. Bu mücadelede hep birlikte hareket etmeye çalışacağız. Çünkü bizim bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda da sizlerin rolü çok değerli. Yoksa sosyal medya hani adı sanı belli olmayan ya da geçmişi belli olmayan birkaç hesabın işte çok takipçiliğe hesabın, gazeteciyim, gazete ya da medya organıyım şeklindeki çıkışlarıyla ortaya koydukları bilgiler yerine. Sizlerin itibarlı bilgisi bizim için çok değerli. Bu anlamda da birlikte çalışmak da isteriz. Bu konfederasyonla da aslında bu anlamda iş birliği de çok bizim için iyi olur. İleriki süreçlerde yine beraber oluruz diye düşünüyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.