ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gürkan: Mutlu bir şekilde görevimden ayrılıyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Kimse adaylık bize tevdi edilmedi diye bir anlam çıkarmasın. Aksine ben mutluyum. Ve Mutlu bir şekilde de buradan ayrılıyorum" dedi. 

15 Şubat 2024 10:25
Gürkan: Mutlu bir şekilde görevimden ayrılıyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlık ettiği Meclis toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Erzincan ilimizin İliç ilçesinde toprak kayması sonucu 9 vatandaşımızın göçük altında kaldığı tahmin ediliyor. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın sağ bir şekilde bulunmalarını temenni ediyorum. Erzincan’ımıza da geçmiş olsun diyorum” dedi.

Başkan Gürkan 5 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetleri değerlendirerek, emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bütün bunlara rağmen algı oluşturmaya çalışan kişiler Allah’tan korkmadan, vicdanları sızlamadan yaptığımız işleri küçültmeye çalıştılar ama benim alnım açık, yüzüm aktır. 2019 yılında göreve geldiğim günden bu yana Malatya’da 50 yıldan beri söylenen ve yapılmayan işleri yaptık.  Türkiye’nin en büyük parkları Malatya’da yapıldı. 

Ayrıca şunu belirtmek istiyorum aydaylık bize tevdi edilmedi diye bir anlam çıkarmasın. Aksine ben mutluyum. Ve Mutlu bir şekilde de buradan ayrılıyorum.  Biz Allah rızası için memleketimize hizmet etmeyi kendimize şiar ettik. Ama buralara gelmeyenler yerel idaredeki bazı eksiklikleri, Büyükşehir Belediyesine yamamaya çalışıyor. Eğer bir yerde doğruya yanlış deniliyorsa, ona müdahale edilmiyorsa orada bir problem vardır. "

GÜRKAN: 31 MART’TA KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Görevimiz süresi boyunca herkese eşit ve adil yaklaştık.  20 senelik belediye başkanlığımda herkese adil yaklaştım. Biz hesabı Cenabı Allah’a vereceğiz. Ben 44 seneden beridir bu şehre hizmet ediyorum, kimse yolsuzluk yaptı diyemedi, hırsız diyemedi, devletin malını ona buna peşkeş çekti diyemedi. 5 yıl boyunca birlikte çalıştığım Meclis Üyelerimize ve mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.  31 Mart’ta kadar görevimizin başındayız. Görevimizi de en güzel şekilde ifa edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum. Biz görevden kaçmadık, yetkili merciler tarafından böyle uygun görüldü. Ben tekrardan hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte beraber çalıştığımız bu dönemde bize güç verdiğiniz, destek çıktığınız için bütün arkadaşlarımıza teşekkür amaçlı bir plaket vermeyi uygun gördük.

İnşallah önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya teşriflerinde Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Beydağı Tabiat Parkı ve Gençlik Kampı, 100. Yıl Kent Parkı, Batı ve Doğu Kolektörleri, Polis Kantini, Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, camilerin kümbetlerin, kültür merkezlerinin sosyal tesislerin, arıtmaların açılışını toplu halde yapacağız” dedi.

CÖMERTOĞLU: ETTİĞİ 20 YILDA YEREL YÖNETİM BAŞARISI ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Başkan Gürkan’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek,  “2019 Yerel Seçimleri ile birlikte yeni döneme başlarken krizlerin çok olduğu bir dönem 2020 Pandemiyle savruldu ve 2023 depremiyle de alabora oldu. Mecliste ayrım yapmayan hizmetleri çoğaltan bir başkandı. Uzlaşının Malatya’nın kültürü olduğu bir coğrafyada bu kültürü yaşatma bu kültürü yaşatma ve devleti ile birlikte yükseltme devlet adamlığıyla öne çıkma onurunu Selahattin Gürkan başkanımda hep gördüm, hep bildim. Hiçbir zamanda zora sokacak bir iş ve işlemi kendisine getirmedim. Herkesin bir vefa borcu vardır benim daha fazlası vardır. 2009 dan bu yana kültür mirasında tarihi eserlerin açığa çıkarılmasında ve restorasyonunda Malatya’nın turizm ile anılır bir il haline getirilmesinde birlikte çalıştığım o dönemlerin öncüsü olduğunu yakinen ben biliyorum.

Malatya’da adı konulmuş bir dışa açılım varsa bunun adı tarihtir, kültürdür, kayısıdır birlikteliktir. Her anlamda kendisinin şahsında ve yönetiminde tecelli ettiği 20 yıl bir yerel yönetim hikayesi bir yerel yönetim başarısı ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar hizmet vermiş Mecliste başkanlarımız başta olmak üzere emek verenleri canı gönülden kutluyorum ” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.