ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Asil Özbay, Fas’taki Sahra Çölünü tek başına geçti

Hekimhanlı Asil Özbay, Fas’taki Sahra Çölünü motoruyla tek başına geçmeyi başardı. 

04 Şubat 2024 23:43
Asil Özbay, Fas’taki Sahra Çölünü tek başına geçti

İstanbul Gedik Üniversitesi'de Spor Bilimleri Fakültesi, Öğretim Görevlisi olan Hekimhanlı Asil Özbay, Fas’taki Sahra Çölünü tek başına geçerek dikkatleri üzerine çekti. Gezgin gurupların bile zorlanarak geçtiği Sahra Çölünü tek başına geçen Asil Özbay çölü geçtikten sonra "Uzun ve tenha bir çöl sürüşüydü. İnsan hiç bir gölgeyi özler mi? Soğuk su ve gölge bir yer arzuladım kilometrelerce. Yollarda Dakar rallysinin izlerini görmek ise müthiş bir anıydı benim için. Çoğunlukla ekiple geçilen bu rotaları tek başıma gerçekleştirmiş olmam ise benim için ayrıca anlam kattı yolculuğuma. AFRİKA karayolu gezginlerinin en zorlandığı rota coğrafi koşullarından dolayı. Fakat her şeye rağmen tekrar tekrar söylüyorum ben bu kıtaya aşık oldum. Teşekkürler Fas. Veda vakti geldi. En keyif aldığım ilk 3 ülke arasındasın. Yaklaşık 500 km sonra yeni bir ülke, Moritanya sınır kapısında olacağım. Biliyorsunuz sınır geçişlerine bayılıyorum ve heyecanlıyım. Bekle bizi Moritanya" mesajını paylaştı.

SAHRA ÇÖLÜ...

Bu büyülü Sahra çölü, kum tepeleri, vahalar ve geleneksel çöl konakları ile ünlüdür. Sahra Çölü, Kuzey Afrika’da 9 milyon km²lik bir alanı kaplar ve dünyanın en büyük sıcak çölüdür. Fas’ın Merzouga kasabası, Sahra Çölü’ne en yakın noktadır ve bitmek bilmeyen kumulların, ıssızlığın başladığı yerdir. Dihya Desert, Merzouga’nın en uç noktasındaki kamp alanlarından biridir. Kum tepelerinin hemen yanı başına kurulmuş olan bu kamp, çölde konaklamak isteyenler için farklı alternatifler sunar. Dihya Desert, sıcacık kumları, eşsiz gün batımları ve sarıdan kırmızıya dönen renk yelpazesi ile büyüleyici bir deneyim sunar. Deve turları da çölde sevilen aktivitelerden biridir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.