ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

ERKAL: YEŞİL MALATYA’YI BETON’A ÇEVİRDİLER!

Malatya'nın eski Belediye Başkanı Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya Merkezinin sağlam zemini olan bir yere taşınması gerektiğini belirterek "Yeşil Malatya'yı betona çevirdiler. Planlar en az 25 yıllık yapılır, 2050 yılının Malatya'sı şimdiden planlanmalıdır. İdare-i Maslahat yapılıyor. İdare-i Maslahatla olmaz kardeşim. 25 yıllık projeksiyon koyacaksınız. Nüfus projeksiyonları, büyüme projeksiyonları, Sosyal ve teknik altyapının ana karakteri ortaya konulmalıdır" dedi. 

26 Ocak 2024 07:54
ERKAL: YEŞİL MALATYA’YI BETON’A ÇEVİRDİLER!

Malatyadan.com'a açıklamalarda bulunan Malatya’nın Efsane Belediye Başkanı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal önemli açıklamalarda bulundu. 

-DEPREMİN YIKTIĞI MALATYA’DA NE YAPILMALI?  

Mimar Ahmet Münir Erkal "6 Şubat depreminde 11 il gibi Malatya’da depremin büyük zaiyat verdiği iller arasında. Bütün Malatya’nın yeniden bir planlamaya tabii tutulması gerekiyor. Sadece teknik anlamada değil, sosyolojik, kültürel anlamda uzmanların işin başında olarak Malatya kimliğini koruyarak bu işlerin planlanması lazım. Bu yıkımın bu açıdan bir fırsat olacağını düşünüyorum" dedi. 

Erkal şöyle devam etti:  

YEŞİL MALATYA’YI BETON’A ÇEVİRDİLER!

"Yüzde 70’i yıkılmış memleketin. Bakın Şehir Planlamaları en az 25 yıllık yapılır. 50 kere anlattım ben bunları. 2050 Malatya’sının planlamasını yapmaları gerekiyor. Ama şuan böyle bir iş yapılmadığını biliyorum. Noktasal çözümler üretiliyor. İdare-i Maslahat yapılıyor. İdare-i Maslahatla olmaz kardeşim. 25 yıllık projeksiyon koyacaksınız. Nüfus projeksiyonları, büyüme projeksiyonları, Sosyal ve teknik altyapının ana karakteri ortaya konulmalıdır. Malatya’yı betona çevirdiler. Yeşil Malatya geri nasıl gelecek? Yeni Malatya nereye konumlanacak? Benim görüşümü merak ediyorsanız, Yeni Malatya’nın zeminin çok sağlam bir yere taşınması lazım. 

YAZIHAN, YAKA VE YEŞİLTEPE MERKEZLER İÇİN EN İDEAL ZEMİNLER

Malatya’nın yeni merkez ilçelerine ihtiyacı var. Hatta 3 de değil belki ana merkez olacak orası. Mesela Yazıhan ilçesinde sert yerler var. En başta düşünülmesi gereken bölgemiz. Ben şehir plancılarıyla görüşüyorum. Yaka bölgesinde zemini serttir. Yine Yeşiltepe Bölgesi de öyledir. Şehir mezarlığını yaptığımız yer. Sağlam zeminlerin olduğu bu bölgelerimize ağırlık verilip şehir’in kurulması gerekiyor. Parkını, idari binalarını, sosyal alanlarını oluşturmaları gerekiyor. Ama bunu bilmeyen insanlar yapamaz. İnanın anlatsam anlattıklarımı 1 senede anlayamazlar. Bu adam ne diyor derler! Bu iş çocuk oyuncağı değil kardeşim. 

BİLGİ VE BİRİKİMİ TRİLYON VERSEN ALAMAZSIN!

Malatya kamuoyunda birikimli insanların bir araya gelmesi zaruri ve gereklidir. Çünkü birikimi triyon versen alamazsın. Malatya’da benim dışında bir mimar şehrin yönetimine getirilmedi. Stratejik bir söz vardır. Hedefsiz bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. 2050 yılı Malatyası nasıl olacak? Maketlerini koyacaksın, projesini koyacaksın, halkın görüşüne açacaksın. En az 100 kişilik bir ekiple bunu yapacaksın. Şehir Planlamacıları, Mimarlar, Sosyoloji profesörleri, Kültür uzmanları olması lazım.  İnisiyatif kullanmayan bir adam belediye başkanlığı yapamaz.

MALATYA'NIN GELECEĞİNİ ÇOK KÖTÜ GÖRÜYORUM

Malatya’nın geleceğini çok kötü görüyorum. Bakın ben hep şuna inanırım. Hayat tercihlerden ve takdirlerden ibarettir. Bu bahsettiğim iki kriteri yanlış kullanırsanız yanlış yere gidersiniz. Malatya son zamanlarda tercih ve takdirlerini doğrudan yana kullanmıyor. Bu iyiye gitmez. 

 VATANDAŞLARA RAHAT FİNANS KOŞULLARI SUNULMALI

Deprem mağduru vatandaşlarımıza özel finans sistemi belirlenmelidir. Ev yapsanız bile bu insanlar nasıl ödeyecek bu borcu. Yahu vatandaşın cebinde ne var ki size ne ödesin? Bu anlamda devletin deprem koşullarında vatandaşın yanında kolaylıklar yapması gerekiyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.