ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hatice Akbaş’tan Tarihi Başarı

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi ve Millî Boksör Hatice Akbaş Büyük Kadınlar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon oldu. 

26 Ocak 2024 09:14
Hatice Akbaş’tan Tarihi Başarı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Darıca Belediyesi ve Türkiye Boks Federasyonu’nun birlikte düzenlediği şampiyonada Boksör Hatice Akbaş, 54 kg sıkletinde birinci olarak 6.’ncı kez Türkiye Şampiyonu başarısını elde etti.

12 sıklette 33 ilden 119 kadın sporcunun katıldığı müsabakanın ilk raundunu 5-0 alan Akbaş, ikinci raunda da rakibini 3 kere saydırdığı için hükmen kazandı. Akbaş, Fenerbahçe Kulübü sporcusu olarak çıktığı müsabakada, babası Kerem Akbaş antrenörlüğünde şampiyonluğunu ilan etti.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakada sıkletlerine göre dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

2024 Paris Olimpiyatları’na katılım vizesi alan başarılı sporcu Hatice Akbaş, Antalya’da Boks Milli Takım Kampında hazırlıklarını devam ediyor. Ayrıca Hatice Akbaş Avrupa, Dünya ve Üniversiteler Dünya Şampiyonluğu başarılarını da elinde bulunduruyor.

Haber: Rümeysa Işık

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.