ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İkizce Deprem Konutlarına İçme Suyunu DSİ Götürüyor

Yeşilyurt'un İkizce bölgesinde yapılan deprem konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere DSİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalara hız verildi. 

26 Ocak 2024 09:04
İkizce Deprem Konutlarına İçme Suyunu DSİ Götürüyor

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde TOKİ tarafından yapımına başlanan yeni yerleşim yerlerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması için AFAD ve DSİ arasında bir protokol imzalanarak “Protokol kapsamında, 27 yerleşim yerinde yaklaşık 100 bin konutun içme suyu DSİ Genel Müdürlüğü tarafından temin edilecektir"dedi.

Malatya Yeşilyurt İkizce Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattı çalışmaların devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Proje kapsamında 15,1 km uzunluğundaki çelik borudan oluşan isale hattı ve 1 adet 5 bin m³ büyüklüğünde su deposu imalatının yapılacağı ” belirtti.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; İşte şuana kadar 9.500 metre uzunluğundaki çelik borular şantiyeye indirilerek çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek boru montaj çalışmalarında 800 metrelik ilerleme sağlandı. Ayrıca su deposunda ise % 25 fiziki ilerleme sağlandığını söyledi.

90 bin Malatyalı Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunacağız

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “İşin tamamlanması ile Malatya Pınarbaşı Kaptaj Kaynağından alınan suyun isale hattı aracılığıyla 5 bin m³ kapasiteli su deposu ile 250 lt/sn suyun 90 bin Malatyalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.