ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya 5.2'le Sallandı, Halk Sokağa İndi

Malatya 5.2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Yaşanan panik nedeniyle Malatya Park AVM 3 dakikada boşaldı, şehir merkezinde trafik kitlendi. 

25 Ocak 2024 00:02
Malatya 5.2'le Sallandı, Halk Sokağa İndi

Saat 16.04'de AFAD'a göre Battalgazi, Kandilli Rasathanesine göre de Yeşilyurt merkezli 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme Malatya Park AVM'de yakalanan binlerce kişi elektrik kesintisine rağmen Alış Veriş Merkezini 3 dakikada terk etti. Büyükşehir Belediye binası da sarsıntının ardından  çalışanlşar aşağıya indi. Yüksek binalarda oturanlar binaları terk ederken, araçlarına yönelen vatandaşlar şehir merkezinde de tüm caddelerde trafiği adeta kitledi.

Benzinliklerde yeniden kuyruklar oluşurken, market ve fırın önlerinde de kuyruklara rastlandı. 5.2'lik depremin ardından meydana gelen çeşitli büyüklllerdeki 10 adet sarsıntı da yaşanan paniği artırdı. Çok sayıda vatandaş araçlarına çekilerek beklemeye başladı. Deprem çevre illerden de hissedilirken vatandaşların orta ve ağır hasarlı binalardan uzak durmaları istendi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı depremlerde olumsuzluk yaşanmadığını belirterek vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmaları konusund auyarılarda bulundu. 

Öte yandan Malatya Park AVM'de depreme yakalanan vatandaşlar büy,ük panik yaşadı. Yemek firmalarının bulunduğu Malatya Park AVM'nin üstü tamamen dolu olduğu bir sırada meydana gelen deprem nedeniyle yerlerinden fırlayan vatandaşlar elektrik kesintisine rağmen duran yürüyen merdivenlerden aşağıya indi. AVM 3 dakika gibi kısa sürede boşaltıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.