ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Buraya İnşaat Yapılır mı?

Vahap GÜNER 

24 Ocak 2024 08:47
Buraya İnşaat Yapılır mı?

Malatya sevdalısı Atilla Kantarcı, Şehir merkezinden çekilen bir resmi paylaşarak “Umarım buraya yaptığımız inşaattan dolayı tarih bizi yargılamaz” diye yazmış…

Ne kadar suyun üzerinde cambazlık yapmaya gerek yok diye yazsak da, burada yerinde dönüşüm olamaz desek de, yapmayın, etmeyin diye uyarsak da, fore kazık çakarak buraya çarşıları sıra sıra dizeriz dediler.

Aylardır Şehir merkezinde göl suları üzerinde bir inşaat çalışması almış başını gidiyor.

Bakın Atilla Kantarcı’nın yayınladığı resim üzerinde tartışma başlatan okuyucular neler yazmışlar birlikte okuyalım:

Mehmet Naim Yaz- Akledemeyenlerin ceremesini hep birlikte ödemekten ne zaman kurtulacağız, AKIL bu kadar hor kullanılmayacak kadar KIYMETLİ..!

Zeynep İncebay- Deprem değil, insanı cehaleti ve aymazlığı öldürüyor.

Ayhan Şevket Mutlu-Sokak röportajlarında Malatyalılar hep sahibimiz yok diye yakınıyorlar, sahibinin kendisi olduğunun farkında değil, güzelim şehir çapsız insanların elinde savruluyor, rasyonel düşünmeyi unutmuşlar. Yazık oluyor Malatya’mıza....

Ercan Güneş: Niye her yer su

Şeref Günaydın- SAHİPSİZ MALATYA…ZATEN KİM YAPACAK HANGİ BELEDİYE, HANGİ BAŞKAN GELEN PROJEYİ BEĞENECEKMİ? TOPRAĞIN ALTI SUYLA KAPLI ZEMİNE İNŞAATA HANGİ BEYİNLER KARAR VERDİ. SAHİPSİZ MALATYA ENAZ 30 SENE SONRA KENDİNE GELİR, HER YER KONTEYNIR DEMEKKİ YAPMAĞA NİYETLERİ YOK. BİNLERCE YIKILMAMIŞ HARAP BİNA VAR NE ZAMAN YIKILACAK? BİR SENE OLDU. HAZIR YIKILACAK HARAP BİNAYI YIKAMAYAN. BİR YÖNETİM YENİ EVLERİ ÇARŞILARI NASIL YAPACAK İNŞAA EDECEK YAZIK YAZIK. YAZIK OLDU MALATYA’MA.

Hamza Hangül- Toplumsal çıkar yerine bireysel çıkar ve rantsal yapılaşma aynı sonucu yaratacaktır. Tarih tekerrürden ibarettir. Doğanın yasası bu.

Ersin Eryılmaz- Tarih geçiştirir, Allah geçiştirmez, yeniden buralara beton gömmek intihardır, bu şehir lanetlendi, hem coğrafi, hem siyasi.

Nurhan Erdoğan-Yazık! Allah akıl vermiş kullanın diye... Ama biatçılar yüzünden tüm ülke bu durumda. Ne zaman uyanacaksınız. Aklınızı kullanın güç sizin elinizde. Kul değil birey olun.

Bayram Durmuş- Doğa yargılayacaktır mutlaka…

Sıdıka Yüksel- O güzelim Kernek’in  bulgur gibi kaynayan tertemiz kaynak suyunun üzerine kayalar, taşlar, çakıllar ve beton dökerek kapatılınca, kaynak suyunu kurutmus olmuyorsunuz. Bu kaynak suyu, zeminden kendisine yol bulup Akpınar da toplanmış. Ahhhh o rant peşinde koşup (sosyal tesis yapacağız diye) pırıl pırıl kaynayan kaynak suyunu kuruttuğunu zannedenler  bir an önce o kaynağı tekrar yeryüzüne çıkarmalı. Aksi halde Malatya merkezde, dikiş tutmaz (büyüklerimizin deyimiyle..)

Hasan Sabaner- Yıllar önce ne kadar istedim Malatya’yı sevenler bir araya gelelim, Malatya’nın öncelikle kültürel kimliği, tertibi, yerleşimi düzeni, geleceği, şehirciliği ve projelendirme çalışmalarında siyaset üstü bir dernek olalım, hiç bir şey yapamazsak bile tavsiyelerimizin dinleneceği güçlü bir platform oluşturmuş oluruz diye, çok istedim, paylaştım olmadı,

Şahin Ak-Üstadım tarih ilerde yazar, doğa insanoğlundan intikamını aldı diye yazar, siz benden daha fazla bilgili olduğunuzdan Malatya su ile geldi su ile gidecek diye Atalarımızdan duymuş olduğumuz bir şehir efsanesi bulunmaktadır. Sizin duymuş olduğunuz endişeleri bizlerde yaşıyoruz. Alt yapısız TOKİ  yapıyorlar hatalardan ders almıyoruz.

Yavuz Özdinç- Çarşı yerinde yapılacak diye bir kanun mu var.Çevre yolu altı Hidayet mahallesi Melekbaba Taştepe’ye doğru kaydırılabilirdi. Mevcut çarşı yeri büyük meydan yapılabilir.

Rauf Doğan- Tarih yargıladı zaten. Geçmişte yapılan hataların sonucu bu. Ve bunun bedelini ödüyoruz. Sonuç yine aynı değişen hiçbir sey yok.

Mustafa Konan- Şimdi bu yaşadığımız büyük felaketten sonra hala buralara temel kazıp çıkan suya rağmen buraya inşaat yapmak hangi aklı evvelin fikri, tamam bunu gözünü para hırsı bürümüş müteahhit yapabilir, nasıl olsa bir yaptırımı yok. Asıl sözüm Malatya’yı idare eden seçilmiş ve atanmış yerel yöneticilere yaşanan bu felakete rağmen buralara nasıl ve neden imar izni veriyorsunuz, sizlerin gözünde Malatya halkı bu kadar mı değersiz, ya Allah dan korkun burada yaşayanlar insan, insan. İnsan hayatı bu kadar mı değersiz.

Şahin Ucuzal-Malatya'da hiçmi işten anlayan biri yok. Çok üzüldüm doğrusu

Mehmet Necati Işık-Bu fotoğrafa bakarak Malatya’da neresi olabilir? diye kendi kendime sordum. Bazı yorumlarda oralarda yaşamış çok daha genç yastaki insanların bile bunu çözemediklerini görüyorum. Fotoğraf adeta şehrin 3-5 m. altında bir golün olduğuna işaret etmekte. Bu golün üzerine inşaat yapılabilir mi ? Yapılabilirse gol ne olur, etkileri ne olur, inşaatın kat sayısı, biçimi ne olur? Bu sorulara cevap vermek beni eşiyor. Ancak, sorunun ortaya konulması çok iyi olmuş. Bakarsınız bir veya birkaç deli adam çıkar da teknolojiye, ilime, akla, Allaha, yani insana uygun ve yaraşır olanı yapmaya, yaptırmaya güçleri yeter.

Veysel Kara- Merkezdeki LCW binası örnek alınmış olmalı! Zemindeki su büyük kanallarla tahliye edilmeli bence de!

Galip Vaizoğlu-Bu inat gelecek nesillerin hayatını da riske atıyor.

Gülay Yıldırım- Çok üzüldüm hala su çıkıyor nasıl yapılacak binalar

Özcan Fırat- Bize sorsalar o tarım arazilerini devasa bir park alanlarına dönüştürür itiş tıkış ilkel tek çarşı projelerini çöpe atardım

Şükrü Özcan-Burayı güzel bir gölet yapsalardı yerinde dönüşüm diye yine millete mezar hazırlıyorlar Allah korusun

Hüseyin Kürşad Cenk-Küresel ısınma, su kıtlığı herkesi tedirgin ederken elimizdeki sulak alanları acilen korumak gerekiyor.

Neriman Yücel Toper-Belçika’da her evin bahçede zorunlu kuyusu var (bildiğiniz gibi daha yağışlı. Ülkeler) bu kuyular filtre takılarak evin sulama vs. ihtiyaçları karşılanıyor ben bunları görünce ne güzel doğanın tüm nimetlerini kendi lehine çevirmişler biz de tam tersi üzgünüm

Necati Gungor- Yazık oldu ki, nasıl yazık!

İbrahim Dilek- Burası havuz yapılsa, etrafı mesire yeri olsa , etrafı da şehir olsa, ezber bozulur. Ezber bozulduğunda yeni bir şey düşünmek atomu parçalamak kadar zor.

Bekir Sözen-Bu bölgeye devasa parklar, havuzlar, meydanlar vb. yapıp o suyu aşağıda sulamada kullansa, çarşıyı da başka yere alsalar daha iyi olmaz mı idi.

Şükrü Özcan-Tarihte şehirler çok yer değişmiş güzel bir sağlam zemine şehir kurulsa daha iyi olmaz mıydı?

Ali Şanlı-Aslında buralar yeşil alan veya iki kat iş yerleri olmalı. Betonun içindeki demirin nemden kendi kendine eridiğini hiç görmemişler. Bu belediyenin yapacağı bi iş değil. Birde üstüne Sami Er’e git sürün Malatya dediler. Bizi bizden iyiler idare etmeli. Şu anda Malatya’daki bütün yetkililer yukarıyı memnun etme mecburiyetinde. Aslında çok yazılacak olaylar var. Ama kendi düşen ağlamaz derler. Benim derdim feryadım Malatya’mız için. Ama duyurma şansımız yok. Hayır’a motor şerre fren olamıyoruz. Sözde birde Malatya’nın yerlisiyiz. Tatbikî liyakatsiz insanlar bizi idare edecekler.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut Canturk 2024-01-24 18:49:05

Yeşilyurtta doktor,Battalgaziye avukat belediye baskani adayı oluyormuş imardan anlayan olmazsa vay Malatya'nin hâline