ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

2001'den beri boş ama Depremde ayakta kalan tek bina oldu

Müteahhit Muharrem Sağlam tarafından 2001 yılında tamamlanan ancak ihtilaf nedeniyle 23 yıldır boş kalan eski Akçadağ Garajındaki PTT binası yanındaki İş hanı etrafındaki tüm binalar yıkılırken o bina ayakta kaldı. 

21 Ocak 2024 09:43
2001'den beri boş ama Depremde ayakta kalan tek bina oldu

Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç, PTT Caddesindeki Muharrem Sağlam tarafından yapılan bina hakkında bilgiler vererek "Bu binanın inşaatı 2001 yılında tamamlanarak Malatya Belediyedinden oturma ruhsatı da alındı. Ançak mülk sahipleri Mahkemeye dava açıp tedbir kararı alarak binanın kullanımını engellediler" dedi.

Eski Vekil Kılıç "Müteahhit Muharrem Sağlam tüm birikimini bu binaya gömüldü. Mülk sahipleri de zarar gördü ama Malatya'nın en büyük müteahhitlerin birisi olan Muharrem Sağlam'ın iflasına neden oldular. Muharrem Sağlam, maddi olarak zarar görse de itibarını aynen koruyor. Malatya'nın bu deprem felaketinden çıkış sürecinde Malatya Belediye Başkanlarının Muharrem Sağlam'in tecrübelerinden faydalanmaları yararlı olur diye düşünüyorum" dedi.

Av. Selahattin Sarıoğlu'da yaptığı paylaşımda "Bu bina, (şimdi olmayan) PTT Binasının yanında. 2001’de, buradan bir büro alacaktım. Vazgeçtim. Sahipleri kendi aralalarında mahkemelik olduklarından, yapıldığı 2001’den beri kimse taşınmadı. Yani boş kaldı. Müteahhiti sağlam yapmış demek ki, kaç deprem geçirdi, yanında bina kalmadı, o hala ayakta" diye belirtti.

  •  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haksun Acet 2024-01-21 22:30:58

Soyisimleri gibi Çırmıktının sağlam bir ailesidirler