ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Stadında Sorun Yok

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerde Malatya Stadının hasar aldığı yolundaki iddiaların gerçekleri yansıtmadığı, aksine stadın deprem sonrasında Kızılay ve Kurtarma Ekiplerinin kalmalarında kullanıldığı ve stat da önemli bir hasarın olmadığı belirtildi. 

21 Ocak 2024 23:54
Malatya Stadında Sorun Yok

6 Şubat depremlerinde sağlam kalan yapılardan biri olan Elazığ karayolu üzerindeki Malatya Stadının, yardım dağıtım merkezi olarak kullanıldığı, Malatya’ya gelen Kurtarma Ekipleri ve Kızılay ekiplerinin de Stadın kapalı alanlarında ve localarında kalmalarına olanak sağlanarak stadın depremlerde önemli bir rol üstlendiği öğrenildi.

Malatya Stadı Müdürü Cem Eren, depremlerin ardından kurtarma ekiplerinin kaldığı Malatya Stadında bazı onarımlara ihtiyaç duyulduğunu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bir komisyonun görev alarak, Stadın onarımı için kolları sıvadığını söyledi.

Stat girişlerinde bulunan TFF’na ait kamera ve teknik cihazlarında yerinden sökülerek TFF’na ait kapalı alanda muhafaza edildiğini kaydeden Cem Eren “Stadımız yapılacak onarımlarla kısa sürede eksikleri tamamlanacak durumdadır. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışıyor. Teknik cihazların bir başka stada götürülmesi söz konusu olmadığı gibi, Stat da maç oynanamaz iddiası da tamamen gerçekleri yansıtmamaktadır” dedi.

Malatya Stadının depremlerde ağır bir hasar almadığı, barınma amaçlı kullanıldığı için küçük onarımlarla kısa sürede maç oynanır vaziyete gelebileceği kaydedildi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.