ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Yeni Yıl Mesajları

Yeni Yıl dolayısıyla Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Emniyet Müdürü Arif Çankal birer mesaj yayınladılar: 

31 Aralık 2023 22:08
Malatya'da Yeni Yıl Mesajları

Malatya Valisi Vali Ersin Yazıcı’nın Yeni Yıl Mesajı:

Ülkemiz ve dünyamız için sevinç ve hüzünlerin bir arada yaşandığı 2023 yılını geride bırakarak, yeni başlangıçları ve umutları getiren yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 
Yeni yılda mefkuremiz; devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü içerisinde ülkemizi hak ettiği noktaya taşımak ve gelecek kuşaklara, başarılarıyla övünecekleri ve vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Gelecek nesillere, aydınlık yarınları hazırlamak ortak sorumluluğumuzdur.  
Asrın felaketini yaşayan illerden biri olan Malatya’mızı da bu sorumluluk dahilinde devletimizin ve milletimizin iş birliğiyle, yeni yılda ayağa kaldırarak aydınlık yarınlara taşıyacağız. Geçmişten günümüze kadar tüm sorunları inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimiz; bundan sonra da tarihsel ve kültürel birikimine sahip çıkarak, tüm gücü ve güveniyle ama en önemlisi birlik ve beraberliğiyle çağdaş bir ülke olmanın gereklerini yerine getirerek depremden olumsuz etkilenen ilimizi mutlu yarınlara taşıyacaktır. Devlet olarak yaptığımız her işte olduğu gibi geride kalan bir yılın da muhasebesini yaparken, 2024 yılının en iyi şekilde geçmesi için hangi adımları atmamız gerektiğini düşünüp zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendireceğiz. Halkımızın birliği, beraberliği ve huzuru için yapılacak çalışmaları yeniden gözden geçirerek, geleceğe ilişkin yeni planlar yapma konusunda fırsatlar yaratacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; yeni umutlarla karşıladığımız 2024 yılının başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını, insanlığa barış getirmesini, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini ve dünyada barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN'IN YENİ YIL MESAJI

“Her yeni yıl coşkunun, mutluluğun daha da anlam kazandığı, umudun çoğaldığı yeni beklenti ve başlangıçlar anlamına gelmektedir. 2023 yılına da büyük bir coşku ve heyecanla girmiş olmakla birlikte, 6 Şubat tarihinde yaşadığımız ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya’mız ile birlikte 11 il büyük bir yıkıma uğradı. 
Ancak yaşadığımız büyük afete rağmen başta devletimiz olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve tüm Millet olarak bir kez daha tüm dünyaya birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın ne demek olduğunu gösterdik ve yaralarımızı hep birlikte sarmaya başladık. 
Yaşanan bu sıkıntılı süreç Allah’ın izni ile sona erecek ve Malatya’mız küllerinden yeniden doğarak mazisine layık istikbale koşacaktır. Bu vesileyle 2024 yılının, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı bir yıl olmasını, ülkemizde ve tüm dünyada barışa, kardeşliğe, dostluğa, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum.”
 

MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA'NIN YENİ YIL MESAJI

6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da bin 237 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini hatırlatan Ağbaba, “Bir kez daha hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onların acısı hala çok taze. Yakınlarını kaybedenler, evleri yıkılanlar, yaşadıkları şehir yerle bir olanlar 2024’e eksik, hüzünlü ve umutsuz giriyor.” ifadelerini kullandı.
Veli Ağbaba, 2023 yılının kayıplarla dolu bir yıl olduğunu belirterek, “Emekçiler kaybetti. Eğitimciler, öğrenciler, sağlıkçılar kaybetti. Türkiye, huzurunu, birliğini, dayanışma duygusunu kaybetti. Ülkemizin içinde bulunduğu gerilim dolu siyasi atmosfer, ekonomik zorluklar, geçim sıkıntısı, gelecek endişesi, insan hakkı ihlalleri bizleri nefes alamaz noktaya sürükledi” dedi.
2024’ün umudun yeşereceği bir yıl olacağını, her başlangıcın, her yola çıkışın umut dolu olduğunu belirten Ağbaba, 2024’ü güzel ve aydınlık yarınlara duydukları özlemle karşıladıklarını belirterek; “Yeni yılın her gününü güzelleştirmek ve özgürce yaşanan bir Türkiye yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye’nin ve hemşerilerimin yeni yılını sağlık, huzur, mutluluk ve kardeşlik dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.


 

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’IN YENİ YIL MESAJI:

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajında, 2024 yılının umut ve beklentilerin gerçekleştiği daha fazla sevgi, anlayış ve huzurun yaşandığı, başarıyla, üretimle ve coşkuyla anılacağı güzel bir yıl olmasını diledi.
Yazılı mesajında 2024 yılının tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Çınar, “Acısıyla tatlısıyla, sevinciyle hüznüyle bir yılı daha geri bıraktık. ‘Asrın Felaketi’ olarak kabul edilen 6 Şubat depremlerinden dolayı millet olarak çok zor günlerden geçmemize rağmen birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde büyük bir dayanışma örneği sergiledik. Hepimizi derinden etkileyen bu felaketin yaralarını sarabilmek için hemşehrilerimizle bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren belediyemizin tüm imkanlarını hemşehrilerimizin emrine sunduk. Yemek dağıtımları, çadır ve konteyner kurulumları, esnaflarımıza yönelik desteklerimiz ile yurt içi ve yurt dışından gönderilen yardım malzemelerini depremzede ailelerimize ulaştırıp temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdik. Depremzede ailelere teslim edilmek üzere yapımına başlanan afet konutları ve köy evlerimizin her aşamasını yakından takip ediyor, konutlarımızın bir an önce teslim edilmesi içinde belediyemizin tüm imkanlarının seferber edildiğini bir kez belirtmek isterim. Rabbim bu tür afetlerden milletimizi ve tüm insanlığı muhafaza etsin, yaşanılan deprem felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ailelerine sabırlar diliyorum.
2023 yılı ayrıca Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı olması nedeniyle de çok özel ve çok anlamlı bir yıl oldu. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılını milletimizle birlikte büyük bir heyecanla kutladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılının kapıları da bu vesileyle açılmış oldu. Hep birlikte el ele vererek ülkemizi daha aydınlık ve daha parlak günlere taşıyacağız. 2023 yılını, millet olarak şehit haberleri ile buruk bir şekilde geride bırakıyoruz. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üsse sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerimiz, 12 vatan evladımız şehit oldu, 12 ocağa ateş düştü. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.  
Yeni yılda birlik ve beraberliğimizin daha da çok artmasını, Kudüs’te ki hepimizi yaralayan insanlık dışı manzaraların son bulmasını, İslam dünyası üzerindeki kara bulutların dağılıp barış ve huzura kavuşmasını diliyorum.
2024 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, kardeşlik, huzur, bereket, mutluluk getirmesini, dünyanın ortak sorunlarının çözülmesi için yeni bir başlangıç oluşturmasını diliyorum.
Göreve geldiğimiz gün içimizde var olan ilçemize hizmet etme aşkının aynı ilk günkü heyecanla 2024’te de devam edeceğine hiçbir hemşehrimizin şüphesi olmasın. 2024 yılında ilçemizi her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. ‘Hemşehrilerimiz hizmetin en güzelini hak ediyor’ ilkesiyle 2024 yılında da, bundan önceki yıllarda olduğu gibi, yılmadan, yorulmadan ve ilk günkü heyecanımızla, doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Yeni yılla birlikte yeni umutlarla yeni hedeflere doğru kararlılıkla ilerlemeyi sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa, sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerimin ve aziz milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Battalgazi  Belediye Başkanı Başkan Güder’den Yeni Yıl Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2024 yılı için kutlama mesajı yayımladı. Yeni yılın Türkiye ve Malatya için geçtiğimiz yıldan daha güzel olmasını dileyen Başkan Güder, Battalgazi’nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ederek daha aydınlık bir geleceğe doğru yol alacaklarını vurguladı.
Yeni yılın Battalgazi için her alanda önemli bir yükseliş yılı olacağını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “2023 yılı, yaşadığımız zorluklara karşı direnç gösterdiğimiz, dayanışma ve birlik içinde olduğumuz bir yıl oldu. Asrın felaketinin getirdiği zorluklara rağmen, birbirimize destek olmanın ve kenetlenmenin önemini bir kez daha gördük. Bu süreçte, halkımızın birlik ve beraberlik ruhuyla, sıkıntılara karşı gösterdiği sağduyu ve dayanışma takdire şayandı. Yeni yılda da aynı birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeye devam ederek, daha güzel ve müreffeh bir Battalgazi için el ele vereceğiz. 2019 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana siz değerli vatandaşlarımızın istekleri, ihtiyaçları her zaman bizlerin önceliği oldu. Belediyecilik anlayışımızı şekillendiren anlayışı sizler belirlediniz. Sizlere layık olabilmek, sizlerin yüzünü güldürebilmek adına durmadan, yorulmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 2024, umut dolu yeni projelerin, başarıların ve güzelliklerin yeşereceği bir yıl olacak. Battalgazi’mizin daha yaşanabilir bir yer olması, yaşam kalitesinin artması ve halkımızın refahının yükselmesi için şimdiye kadar nasıl çalıştıysak, bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeşilin, doğanın, huzurun, tarihin ilçesi Battalgazi’mizde ilklerin öncüsü olmaya; Battalgazi’mizi marka haline getirmeye ve her alanda ilçemizin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ederek daha aydınlık ve güçlü geleceğe doğru yol almaya kararlıyız. Bu kapsamda projelerimizi hayata geçirecek, Battalgazi’mizi hak ettiği yerlere getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni yılın Battalgazi'mize, Malatya'mıza ve ülkemize sağlık, huzur, mutluluk, barış ve başarı getirmesini diliyor; hizmet etmekten gurur duyduğum Battalgazi’deki hemşehrilerim başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve hayırlı bir yıl geçirmesini Rabbim’den niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

Malatya İl Emniyet Müdürü Arif ÇANKAL’ın Yeni Yıl Mesajı

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.