ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MASTÖB NAZİFE ÖZDEMİR'LE DEVAM DEDİ.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) olağanüstü Genel kurul toplantısında seçim maddesi gündemden çıkarılarak Nazife Özdemir başkanlığındaki yönetim kurulunun devam etmesi genel kurulda kabul edildi. 

18 Aralık 2023 03:40
MASTÖB NAZİFE ÖZDEMİR'LE DEVAM DEDİ.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) olağanüstü Genel kurul toplantısı Bahçelievler Abidin  Pak öğretmen evinde gerçekleşti. Mastöb üyeleri eski yönetimle yola devam kararı aldı.

Mahkemece atanan Çağrı heyetinin çağrısı üzerine yapılan genel kurulda, Malatya sivil toplum kuruluşlarının 2010-2012 Genel kurulların yenilenmesi olduğundan dolayı ve seçimli genel kurul yapılmaması gerektiğinden divanın genel kurul üyelerine sunmasıyla yapılan oylamada seçim gündemden kaldırıldı ve Yönetim Kurulunun görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

Kongre Divan Başkanlığını Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, Divan üyeliklerini Aydın İşkur, Güzin Koçak, Adnan Çoban ve Ali Karadoğan yaptı.

Yapılan kongreye Halk müziği Devlet sanatçısı Selahattin Alpay, Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek, Makon Kurucu Başkanı Aziz Damar, Makon ve Mastöb Genel Başkan yardımcıları Hasan Karakuş, Ali Karadoğan, Ömer Adıyaman, Mehmet Erdoğan, Nevzat Gültekin, Yaşar Yaman, İbrahim Balcı, Pütürge  Örmeli Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Memiş, Malatya Pütürge dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Cihan Akköse, Küçükçekmece Malatyalılar Dernek Başkanı Mustafa Karakaş,  Avrupa yakası Malatyalılar Federasyon Başkanı Yusuf Usul,  Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk, Darende Dernekler Federasyon Başkanı Hulusi Eser, Arapgir Dernekler Federasyonu Başkanı Turgay Akşahin, Pütürge Dernekler Federasyon Başkanı Osman Dursun, Ankara Pütürgeler Dernek Başkanı Güzin Koçak,  Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ülkü  Şahin Kaykı, Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Kadın Kolları Başkanı Canan Altuntaş Barbaros,  Malatyaspor eski Başkanı Haşim Karadağ,  Marmara Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Erhat Tuvan, Pütürge Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Paşahan, Bahçelievler Yeniden Refah Partisi meclis üyesi aday adayı Vahap Konçuk, Güngören Malatyalılar Dernek Başkanı Dursun Kaplan, Pütürge Rıka Dernek Başkanı Hasan Arıkboğa,  Pütürge Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hüseyin Tırak, Alkas Köyü Dernek Başkanı Murat Didin,  Milli antrenör Nusret Öncü, Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ramazan Bulum,  Sarıyer Malatyalılar Dernek Başkanı Serhan Bilgen, Göçeruşağı Köyü Dernek Başkanı Hakkı Genç, Alihan Dernek Başkanı Kasım Göktürk, Malatya Pütürgeli tanınmış İş insanı eski siyasetçi  STK Başkanı Abuzer Yıldız, Battalgazi Dernekler Federesyonu Başkanı Mehmet Kolay,  Drejan Dernekler Federasyon Başkanı Adnan Çoban, Bağcılar Malatyalılar Dernek Başkanı Şemsettin Motur, Arıtoprak Dernek Başkanı Yusuf Canbay, MHP Esneler İlçe Başkan yardımcısı Mücahit Canpolat. Mastöp Basın danışmanı Sunay Yaylagülü Tuncel, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kurul göevlisi Mehmet Daşçılar’ın yanısıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Kongre açılış konuşması yapan Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği Başkanı Nazife Özdemir yaptığı selamlama konuşmasında “Bugünkü olağanüstü yapılan kongrenin bizim dönemlerinde yaşanan olayın olmadığını hatırlatıyorum.  Her işten bir hayır vardır. Derneklerimizi koruyup kollayalım, Derneklerimizi mahkeme kapılarına taşımak nedir?  Bu kurumlarımızı şahsi hesaplarınıza alet etmeyelim. Derdimiz Malatya derdimiz sivil toplum örgütleri Birliği olsun. Bu anlamda Mastöb ailesi başta olmak üzere ekibimdeki yol arkadaşlarıma ve bize destek olan olmayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.  

Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek ise Bu üzücü durumu kınayarak, “Malatya sivil toplum örgütler Birliği ve Malatya Konfederasyonu olarak kimleri içimize aldığımızı bilmemiz lazım” dedi. 

Başkan Gevrek, Bu mahkememe sürecinin ve Yaşananların doğru olmadığını Malatya’nın Birlik beraberliğini Her platformda göstermesi gerektiğini cümlelerle ifade etti.

Daha önce aday olduğunu açıklayan fakat adaylıktan çekilen Haşim Karadağ ise selamlama konuşmasından önce Filistin’de yaşanan zulmü kınamak için hazurunu saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra mahkemenin vermiş olduğu dönemlere ait kararlar okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. 

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)  Genel Başkanı Nazife Özdemir,  "Biz bu saatten itibaren ekibimizle yapacağımız istişare toplantısının ardından önümüzdeki süreci değerlendirip Malatyamız için neler yapabiliriz. Malatya için yapılan doğru işlerin yanında yanlışların her zaaman karşısında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kongremize katılan katılmayan, destek veren vermeyen, Herkese teşekkür eder Başkanlarımı ve yol arkadaşımı bir kez daha tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Haber: Ferhat Canbey/ istanbul

​​​​​​​

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.