ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Depremde zarar görenlere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilerimize yönelik yapılan büyükbaş hayvan ve sıvat dağıtım programına katıldı. 

06 Aralık 2023 08:10
Depremde zarar görenlere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Programa; Vali Ersin Yazıcı,  Vali Yardımcısı Talat Tabur, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

 

Depremde hayvanları ölen çiftçilere destek olmak için hazırlanan, büyükbaş hayvan dağıtım programında konuşan  Vali Ersin Yazıcı, “Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla uğraşmanın ne kadar zahmetli olduğunu, bu nedenle çiftçilikle uğraşanların  herkesten fazla kazanması gerektiğine inanıyorum. Vatanımıza olan bağlılığımız ve sevgimiz, işimizi en iyi şekilde icra etmemizle mümkündür. Bu amaç doğrultusunda çiftçilerimiz ürünlerini Dünya ve Avrupa standartları kalitesinde üretmelidir.

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Malatya, doğunun kavşak noktası olmasının yanısıra en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Coğrafi konumumuzdan dolayı yaşamış olduğumuz bu deprem, bizlerin üretim yapmasına engel olmamalıdır. Deprem öncesi nasıl ki üretmeye ve çalışmaya devam ediyorsak şimdi de aynı şekilde devam üretmeye edeceğiz. Bu doğrultuda devletin tüm kurumları, şehrimizin koşullarını iyileştirmeye çalışırken, çiftçilerimizin de sorunlarını ve taleplerini göz önünde bulundurarak gerekli destekleri sağlayacaktır. Depremde hayatını kaybeden çiftçilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Programa katılanlara teşekkür ediyor, üreticilerimize Büyükbaş Hayvan ve Sıvat Dağıtımının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Program büyükbaş hayvanların çiftçilere teslim edilmesiyle sona erdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.