ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Oktay: Çevre Yolu Altı Dönüşümle Yenilenecek

Malatya Büyükşehir Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek AK Parti’den Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Latif Okyay, Çevre yolu altında bulunan 8 mahallede kentsel dönüşümün başlayacağını belirterek “Çevre yolu altında bulunan 8 mahallede deprem büyük yıkımlara yol açtı. Bu bölgede hazırladığımız kentsel dönüşüm projesi Şehircilik Bakanlığınca onaylandı. Çevre yolunda kapsamlı bir dönüşüm başlayacak” dedi. 

03 Aralık 2023 22:29
Oktay: Çevre Yolu Altı Dönüşümle Yenilenecek

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yenimalatya Gazetesini ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkan aday adayı Latif Oktay, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi alanında kalan çevre yolun altındaki 8 mahallede uygulanacak Kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE YOLU ALTINDA 8 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM

 Battalgazi ilçesine bağlı Taştepe, Şehit Fevzi, Hanımınçiftliği, Hidayet ve Beylerbaşı mahalleleri ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Melekbaba, Kiltepe, Çarmuzu mahallerinin bulunduğu bölge de Malatya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projesi hazırlayarak Şehircilik Bakanlığının onayına sundu. Projenin durumu hakkında bilgi veren  AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı Latif

Okyay; ”Biz Battalgazi bölgesinde hem çevre yolu altı dediğimiz bölgede şehrimizin yıllardır burada yaşayan vatandaşlarımızın çevre yolu, üstü ve çevre yolu altı kavramı vardır Bize bu kavramını ortadan kaldırmak adına şehirde yaşayan bütün insanların. Aynı eşit standartlara, eşit haklara eşit konfor şartlarına sahip olması için belli projeler geliştirmiştir. Bunlardan bir tanesi de kuzey çevre, kuzey kuşak yoluydu. Bu anlamda kuzey kuşak yolun projesi başladıktan sonra bu bölgede kentsel dönüşüm projeleri de geliştirdik işte. Bununla beraber dünya kaysı ticaret merkezi, adliyenin o bölgeye taşınması, yani devamında yine diğer projelerle birlikte. Şehrimizdeki çevre yolu altı algısını kaldırmak istiyoruz. Bununla birlikte sizin de bahsettiğiniz gibi şehit Fevzi Beyler başı İskender Mahallesi Hidayet Mahallesi, Taştepe mahallesi, hanım çiftliğini bir bölgesi. Devamında Melekbaba, Kiltepe, Çarmuzu bu bölgelerde İlyas mahallesi bu mahallelerin tamamında bir dönüşüm ihtiyacı var. Bunlar şehrin en eski yerleşim yerlerinin başında geliyorlar. Yıllardır bu bölgede depremden önce de bir dönüşüm ihtiyacı vardı biz. Depremden önce belli bir noktadan başlayarak bir dönüşüm projeleri hazırlamıştık ama deprem bunu bu süreci hızlandırdı. Biz Şehitfevzi, Beylerbaşı,Taştepe ve Hidayet mahallesinin planlarını tamamlayıp bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımıza imza aşamasına geldi. Hem uygulamasıyla birlikte imar uygulamasıyla birlikte. Onaylanma aşamasına geldi. Devamında Kiltepe bölgesi, Kiltepe, Çarmuzu, Melekbaba bölgesinde aynı planlama çalışmaları tamamlandı” dedi.

ÇEVRE YOLU ALTI KAVRAMI YOK OLACAK

 Projenin Bakanlıkça onaylanmasını beklediklerini  vurgulayan Okyay; ”Onlar da en yakın zamanda bakanlığımıza sunulacak. Biz bu bölgede Battalgazi bölgesinde kalan bu mahallelerimizin dönüştürülmesi için daha önce işte Taştepe, Hanım Çiftliği Bölgesindeki 28 dektarlık alanlar kentsel dönüşüm alanı ilan etmiştik.  Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak buranın uygulama projelerini tamamladık. İhale aşamasında inşallah en yakın zamanda büyükşehir belediyemiz tarafından oradaki konut ihalesini çıkılmış olacak. Devamında yine. Bu bölgedeki planlamada şehit Fevzi Beylerbaşı bölgesindeki yine Hidayet Mahallesi bölgesindeki planlamadan kaynaklı Taştepe ve mahallesindeki planlamadan kaynaklı yolda kalan evlerimizi Şehit Fevzi’de ki konutlarımızdan hak sahibi yapılacak. Bakanlığımız bunun kararını aldı. Bu bölgede doğu batı ekseninde kuzey, güney ekseninde yeni yollar açtık. Geniş yollar bu bölgeyi kalkındıracak bu bölgeye nefes aldıracak, gelişmesini açacak yollar planlandı. Yeni bir meydanlar, yeni parklar, yeni okul alanları, sosyal donatılar planlandı. Bunların tamamı inşallah bu planın onaylanma sürecinden sonra bu kamu alanlarında yollarda kalan konutları da şehit Fevzi mahallesindeki TOKİ tarafından yapılan konutlarda hak sahibi yapılarak konuklara verilecek inşallah. Bu da o bölgenin dönüşümünü hızlandıracak inşallah. Bakanlığımız da yine kil tepe bölgesi gibi bölgelerde yerinde dönüşüm projeleri uygulayacak. Tabi biliyorsunuz işte çarşı merkezimizin olduğu bölge Saray mahallesi, Ferhadiye, Fuzuli caddesi bölgesi. Yine İnönü caddesinin sağa solu ve Niyazimısri bölgesi bunların kararları alındı. Bakanlığımız tarafından yayınlandı. Biz inanıyoruz ki Kiltepe bölgesi gibi yerlerde yine Taştepe, Hidayet, Şehitfevzi Beylerbaşı’nda da bu kararlar alınarak bu bölgelerin de dönüşmesinin önü açılacak ve dönüşünü de hızlanacak diyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.