ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kahraman Kavuk Yeşilyurt'a Başkan Adayı Oldu

K Parti kadrolarında uzun süre görev almış, önceki dönem AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş İş İnsanı Kahraman Kavuk, Yeşilyurt ilçesi için Türkiye Yüzyılı vizyonu ile çalışmaya talip olduklarını söyledi. 

29 Kasım 2023 09:04
Kahraman Kavuk Yeşilyurt'a Başkan Adayı Oldu

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için Ak Parti’de maraton başladı. Yeşilyurt Belediyesi için AK Parti’de Aday Adayı olan İş İnsanı Kahraman Kavuk, partisinin temayül yoklamasında büyük destek görmüştü.Temayül sonrası sahaya inen ilk isimlerden olan Kavuk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yeni Malatya Gazetesini ziyaret etti.

Burada Aday adaylığı ile ilgili konuşan Kavuk; ”Tabii öncelikle bu bir nasip işi Biz de bu yola bir başvuru da bulunduk tabii. Bir temel yoklamasını geçirdik. Oradaki süreç çok iyi geçti. Umduğumdan çok daha iyiydi. Oradaki teşkilattaki arkadaşlarımızın teveccühlerini gördük. Dünden itibaren de tabi sahaya indik. Dün Yeşilyurt’taydık. Kadim Yeşilyurt’umuzdaydık. Esnafları tek tek ziyaret ettik. Tam bir günlük bir program yaptık. Çok çok güzel geçti insanların teveccühünü burada görüyoruz. Tabi bundan sonra bu işin tabi bir aşaması temayüldü anketler yapılacak. Oradaki sonuçlara da tabi genel merkez bakacak. Buradaki yereldeki siyasetçilerimizin görüşleri de bu konuda önem arz ediyor. Tabii son sözü de genel merkez söyleyecek. Bakalım biz de burada aday adaylığı sürecine başlatmış olduk, müracaatlarımızı yaptık. Şu anda 15 kişi müracaat etmiş olduğu yeşilyurt belediye Başkanlığı için. Biz de bu müracaat edenlerden biriyiz. Bundan sonraki sürece de nasip diyoruz Tabii bu iş bir ekip işi bir kadro işi. Biz de şu anda olacakmış gibi o ekibimizi kafamızda oluşturmaya çalışıyoruz. Tabi nasip olur olursa da ben istişare kültürüne inanan biriyim. Her konuda istişare etmemiz gerektiğine inan inanıyorum. Tabi zor bir süreç geçiriyoruz Deprem bir yıl önceki yeşil yurt, Malatya değil ama bu deprem her şeyi çok farklı noktaya getirildi ve değiştirdi. Bir yıl önce olsa belki farklı şeyleri konuşuyorduk ama bugün daha farklı bir Malatya’ya bir yeşil yurdu. Konuşmak durumundayız ama. Bu el birliğiyle bunları aşacağız. Devletimiz güçlü hükümetimiz güçlü Biz Malatya’nın siyaseti güçlü. Biz inşallah zamanı gelirse bu görevde bize verilirse hiç durmadan 24 saat esaslı çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın tabii projeleri var, bir Türkiye yüzünü projesi var. Biz bu projeye elimizden geldiği kadar çok kat elimizden geldiği kadar da değil. Yani bütün maddeleriyle katkı sunmamız lazım. Ve bu projelerde Yeşilyurt’ta uygulamamız lazım. Bunlar için çalışacağız inşallah. Zamanı geldiğinde bir sert birlikte istişarelerde de bulunacağız. Sizlerin de o konuda destekleri işte sivil toplum kuruluşları olsun, kanaat önderleri olsun, bunlarla zaman zaman bir araya da gelir Onları da dinleyerek Malatya’mızı yeşil yurdumuzu. Daha iyi yerlere taşıyabilmek için geçmişten daha güzel bir yeşil yurdu. Hep birlikte sağlamak için bunun mücadelesini vereceğiz.” Dedi.

PEKİ, NEDEN YEŞİLYURT?

Yeşilyurt İlçesinde Aday adayı olmasının nedeninden bahseden Kavuk; ”Sonuçta biz Yeşil yurtluyuz Biz bu görünen insanlarıyız. Benim ben orada doğdum, orada yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Bütün ömrümün tüm zamanları benim Yeşilyurt’ta geçti tabii. Yeşilyurt derken çarmıklının dışındaki alanda biz tamam tamam bütün yeşil olarak kastederek söylüyorum. Biz her zaman burada olduk. Biz yatırımlarımız da burayı yaptık. İstihdamı da burada sağlıyoruz. Biz tabii deprem oldu. Zor bir süreçti. Biz hiç terk etmedik. Pazar günü temayülde gençlik kollarından bir arkadaşımız denk geldi. Bana sarıldı dedi ki başkanım, ben senin o ilk günkü duruşunu çok iyi biliyorum dedi. Ne oldu? Dedim. Ben hatırlamıyorum, ne oldu pazartesi dedi. Deprem sabahı sekizde dedi. Sen işte bir yerdeymişiz bir ben tabi o gün sabah sekizde komple bir dolaşmıştım Malatya’yı. Orda dedi yanıma geldin dedin ki dedi. Yapacak bir şey var mı? Biz de orda dedi. Enkaz ‘da kalanlar vardı, onları çıkarmayla mücadele ediyorduk. Sen o gün bizim yanımızdaydın dedi. Ben de bugün senin yanındayım dedi. Tabii çok duygulandım. Biz dediğim gibi memleketimizdeyiz, memleketimizi seviyoruz. Biz buranın insanlarıyız. Bu yörenin insanıyız, onun içinde Yeşilyurt diyoruz.” İfadelerine yer verdi.

6 Şubat depremleri sonrası Yeşilyurt’un yeniden ayağa kalkması için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Kavuk; ”Tabii inşallah tabii bu süreçler dediğim gibi biraz önce de bahsettiğim gibi aşama aşama bir de tabii biz Yeşilyurt’un eksikliklerini de biliyoruz. Yani gerçek hem yaşam alanı tarzımızda olsun hem siyasi alanlarda olsun. Biz aile olarak da Yeşilyurt’un Yeşilyurt’ta siyasetin içinden gelen biriyiz. Benim amcam 15 yıl belediye Başkanlığı yaptı Yeşilyurt'ta kadim Yeşilyurt’ta. Benim hanım 5 yıl belediye başkan yardımcılığı yaptı. 2014 2019 arası dönemde ben de işte 2018 beri il teşkilatındaydım. Burada başkan yardımcı görevinde bulundum. Tabii bir siyasi geçmişimiz yerine göre tecrübelerimizde bu süreçlerde oluştu inşallah. Nasip olursa da biz bundan sonra Yeşilyurt’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” Diye konuştu.

GÜNER: YEREL ADAYLAR TERCİH EDİLMELİ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Kavuk ailesi Yeşilyurt ilçemizin saygın ailelerindendir. Kahraman Kavuk Yeşilyurt'a aday adayı olmuştur. Başarılar diliyoruz, yerel adaylar tercih edilirse bizlerde memnun oluruz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.