ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hakan Berktaş Ataşehir Belediye Başkan A.Adayı Oldu

MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanı, Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı ve Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Malatyalı hemşerimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. 

29 Kasım 2023 08:07
Hakan Berktaş Ataşehir Belediye Başkan A.Adayı Oldu

MAKADER (Malatya Kalkınma Derneği) Genel Başkanı, Alzheimer-Demans-Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı ve Küresel Çözüm Platformu Genel Başkanı Malatyalı hemşerimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adayı oldu. Berktaş, “Eğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ataşehir’e aday olarak konulursam ve aziz milletimizin helal oylarıyla seçilirsem şeffaf, adaletli, hesap verebilir, ayrımcısız bir belediye vaat ediyorum. Ataşehir’i karış karış dolaşarak ne gibi problemlerin olduğunu tespit etmiş bulunuyorum. Bugün yerel yönetimin başında olan CHP’li belediye 5 yıl boyunca maalesef birkaç mahalle dışında hiçbir yere hizmet götürmemiş durumda. Ataşehir, yüz binlerce insanın yaşadığı İstanbul’un en önemli ilçelerinden birisi. Bendeniz öncelikle Ataşehir’imize adaletli ve ayrımcısız bir belediye vaat ediyorum. Ataşehir’imizde toplam 17 mahallemiz bulunmaktadır. Ataşehir’de yaşayan herkes biliyor ki, bu mahallelerden sadece bir kaçına hizmet götürülmüş, diğer tüm mahalleler 5 sene boyunca yetim ve öksüz bırakılmıştır. Mahalleler arasında ayrımcılık yapılmıştır. Diyebilirim ki; Ataşehir ilçemiz, AK Parti’nin hizmet odaklı belediyeciliğine muhtaç durumdadır. İnşallah bu yerel seçimlerde aziz milletimiz ideolojik körlükle hareket etmeyecekler, hizmet odaklı belediyeciliğe helal oylarını verecekler ve AK Parti’yi iş başına getireceklerdir” dedi.

Vizyonu olan projeler üreteceğim, Ataşehir’i marka yapacağım

AK Parti adayı olarak Ataşehir’de konulursa ve aziz milletimizin oylarıyla seçilirse Ataşehir’e sosyal belediyeciliği getireceğini kaydeden Berktaş, “Öncelikle Ataşehir’i İstanbul’da parmakla gösterilecek bir ilçe yapmak için çalışacağım. Yeşil alanlarıyla, spor salonlarıyla, kültürel projeleriyle fark oluşturacağım. Bir belediye çöp toplamak, asfalt yapmak, kaldırım düzenlemek gibi işleri zaten yapmak zorundadır. Eğer Ataşehir’de iş başına gelirsem, Ataşehir’i kültürel, sosyal, sportif niteliklerde marka yapacak çalışmalara imza atacağım. Ataşehir’i spor salonlarıyla donatacağım, kültür etkinliklerinin yapıldığı merkezlerle donatacağım. Ataşehir, Yenikapı etkinlik alanında olduğu gibi hemşeri derneklerinin bir araya geldiği ve gastronomi gibi, iş fuarları gibi her türlü fuar organizasyonlarının düzenlendiği koskoca bir yapıya kavuşacak. Bendeniz Küresel Çözüm Platformu Başkanlığından geliyorum. Bu platformumuzu Ataşehir’in belediyesiyle entegre edeceğim ve dünyadaki tüm Türk derneklerinin Ataşehir’de bir çatı altında toplanıp, hem ekonomik, hem gastronomi, hem de küresel ticaret vizyonuyla işler yapabilecekleri bir boyut ortaya çıkaracağım. Dünyadaki tüm Türk derneklerini bir çatı altında toplama amacındaki platformumuz aracılığıyla hem Ataşehir’imizde hem de dünyanın farklı bölgelerinde festivaller, iş fuarları, gastronomi fuarları organize edeceğim. Bu fuarlarla Ataşehir’imizde bulunan iş adamları, işletmeler, KOBİ’ler, küçük ve büyük esnaf ürünlerini dünyaya açma, farklı ülkelerle ticaret köprüleri oluşturabilme fırsatlarını yakalamış olacak. Bu enerjiden ve sinerjiden doğacak katma değer ülkemize döviz girdisi olarak yansıyacak. Bu katma değer Ataşehir’imizi de daha zengin, daha müreffeh bir boyuta çıkaracak” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik

İş başına gelir gelmez, Anadolu’muzdan hemen AK Partili bir büyükşehir belediyesini “kardeş belediye” olarak ilan edeceğini belirten Berktaş, “Yanı sıra uluslar arası düzlemde de Ataşehir’imizi daha çok tanınır, bilinir kılmak adına kardeş Müslüman ülkeler nezdinde tanınan, bilinen bir şehirle, belki bir başkentle “Kardeş Belediye” yapacağım çalışmalar gerçekleştireceğim. Böylece bu ülkeler nezdinde Ataşehir’imize turizm potansiyeli kazandıracak projeleri de devreye alacağım. Sosyal Hizmet Uzmanı olarak biriktirdiğim tecrübelerimi ve bilgi-birikimimi bu yönde kullanacağım. Bir belediye öncelikle içinde yaşayan vatandaşının tüm sosyal sorunlarını çözmelidir. Öğrencisine, fakirine fukarasına sahip çıkmalıdır. Dezavantajlı gruplara yönelik projeler üretmelidir. Bu bağlamda Ataşehir’imize Hz. Ömer (ra)’ın adaletli sosyal belediyeciliğini getirme sözü veriyorum. Gençlerimiz için hem sportif, hem kültürel, hem sosyal nitelikte projeler üreteceğim. Çevre düzenlemelerimizi, peyzaj çalışmalarımızı pırıl pırıl bir ilçe olarak gerçekleştireceğim. Hemen hemen her mahallemize eğitim ve kültür çalışmalarının yapılacağı, gençlerimizin yararlanacakları okuma salonları ve kütüphaneler, spor alanları yapacağım. İstanbul’un yaklaşan deprem riskine karşı Ataşehir’imizde hemen kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirerek, her mahallede risk analizleri yapacağım. Aziz vatandaşlarımızdan kentsel dönüşüme girecek yerleriyle ilgili belediyemizde özel bir birim kuracağım. Her mahallemizde deprem toplanma alanlarının inşasını sağlayacağım. Belediyemizde özel bir muhtarlıklar koordinasyon merkezi odası tahsis edeceğim. Tüm mahalle muhtarlarımızın mahalleleriyle ilgili sorunlarını bu koordinasyon merkezinden anında belediyemize iletebilmesinin yolunu açacağım. Muhtarlarımız git-gel yapmadan anında bu koordinasyon merkezlerinde işlerini, problemlerini çözebilecekler. Sosyal sorunlarla ilgili özel bir birim kuracağım. Bu birim, mahalle muhtarlarımızdan gelen dezavantajlı gruplar, garip gurebalar, yardıma muhtaç şahıslarla ilgili bilgileri anında kayda geçirerek, hemen çözüme kavuşturacaklar. Bu çerçevede sosyal yardıma muhtaç ailelerimize hem devletimizden hem de belediyemizden katkı sağlayacak nitelikte projeleri hayata geçireceğim. Sportif projeler olarak da her mahallemize yeşil alanlar, halı sahalar kurarak, buralardan gençlerimizin ve vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.