ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yetkililer Banka Önünde Tedbir Aldı Ama…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalarda içeride çalışan personel sayısının maksimum iki katı kadar müşteri alınması kararı birçok banka tarafından uygulanmaya başlandı. Mesai saatleri 12.00 ile 17.00 arasına alınırken, vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer sosyal mesafe kuralı kapsamında barikatlarla tedbir alsa da ATM’ler önünde kuyruk oluşturan vatandaş bu kurala uymamakta direniyor 

02 Nisan 2020 09:52
Yetkililer Banka Önünde Tedbir Aldı Ama…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalarda içeride çalışan personel sayısının maksimum iki katı kadar müşteri alınması kararı birçok banka tarafından uygulanmaya başlandı. Mesai saatleri 12.00 ile 17.00 arasına alınırken, vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer sosyal mesafe kuralı kapsamında barikatlarla tedbir alsa da ATM’ler önünde kuyruk oluşturan vatandaş bu kurala uymamakta direniyor.

Yetkililer evden çıkılmaması uyarısını sürekli yapıyor ancak, işlemlerini online bankacılıktan yapamayanlar veya şubeye gitmek zorunda olanlar Bankanın yolunu tuttu. Banka önünde uzun kuyrukların oluşmasıyla birlikte polis kontrolünde sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

 

Polis barikatları ile tedbirler genişletilmeye ve sosyal mesafe korunmaya çalışılıyor ancak birçok vatandaş tarafından bu kurala uyulmadığı görüldü. Kuyrukta bekleyen vatandaşların maske ve eldiven takmadan virüsü umursamaması büyük tehlike saçıyor.

SIRAYA KAYNAK YAPARLAR

Sosyal mesafe uyarılarının sürekli anons yapılmasına rağmen neden çok fazla yakınlık kurdukları vatandaşlara sorulduğunda şu cevabı aldık;” Saat 11:00 da bankanın önüne geliyoruz. İnternetimiz yok akıllı telefonumuz yok mecburen bankaya geliyoruz. Sırada birbirinize fazla yaklaşmayın diyorlar ama ne yapalım 2 metre ara verince hop iki kişi hemen önüne atlıyor. On dakika sıra oldu sana yarım saat.” Neden maske takılmadığı sorulduğunda kimisi çok pahalı olduğu için alamadıklarını kimisi de maske bulamadıklarını belirtti. Bir adet cerrahi maske fiyatının eczanelerde 10 TL ve kimi yerlerde 20 TL ye satıldığını belirten vatandaş, yetkililerden maske yardımı bekliyor.

MALATYA SONSÖZ GAZETESİ /

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.