ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Kongre ve Kültür Merkezinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama programı düzenlendi. 

25 Kasım 2023 23:00
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Programa Vali V. Reşit Özer Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ile kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır tarafından bir konuşma yapıldı.

Daha sonra Vali Ersin Yazıcı’nın selamlarını ileterek sözlerine başlayan Vali V. Reşit Özer Özdemir “Kıymetli öğretmenlerimiz öğretmenlik mesleği bir gün ile iktifa edilemeyecek kadar büyük, bir o kadar da sözlerle anlatılamayacak kadar kutsal bir meslektir. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti bu mesleğin ne kadar ehemmiyetli ve meşakkatli bir iş olduğundan ötürüdür. Şüphesiz ki hepimiz bir öğretmenin eseriyiz ve öğretmenlerimizin yetiştirmiş olduğu öğrenciler üzerindeki etkisini, geriye dönüp öğrencilik yıllarımıza baktığımızda anlarız. Öğretmenlik mesleği zaman mefhumunun çok daha ötesindedir. Rahmetli dedem Türkiye’de 48 yıl bir fiil görev yapmış kıdemli öğretmenlerden biriydi. Eğitimci bir ailenin olduğu hanede yetişen bir birey olarak onların etkisini hayatımın bütün aşamalarında hissettim. Kaymakamlık görevim boyunca Anadolu’nun muhtelif yerlerinde görevimi icra ettim. Geçmişten günümüze katettiğimiz mesefa ile iftahar ediyorum. 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’mızda eğitim faaliyetlerini sekteye uğratacak hiçbir olumsuzluğa müsaade etmeden eğitim sürecinin devamlılığını sağlamaya çalışarak öğretmenlerimizin yanında olduk. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor emekli öğretmenlerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı sıhhatli bir ömür diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin takdiminin ardından adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Daha sonra “İyi ki Öğretmenim” adlı öğretmenler arası anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesi ve şiir dinletisi ile program sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.