ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgir'de Tarihi Taş Köprüyü Ne Hale Getirdiler?

Roma döneminden kalma 2 bin yıllık tarihi geçmişi olan Arapgir’in Suceyin köyündeki tarihi taş köprü restorasyonla tanınmaz hale getirildi. 

23 Kasım 2023 04:15
Arapgir'de Tarihi Taş Köprüyü Ne Hale Getirdiler?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sözde onarımla, Uzunluğu 19 metre, yüksekliği 14 metre, kemer yüksekliğinin ise 8 metre olan Roma dönemi eseri olan Arapgir Suceyin köyünde bulunan iki bin yıllık taş köprünün her iki yönündeki kasnaklarda bulunan taşların dökülmüş olduğu ve acilen onarılması gerekiyordu.

Karayolları tarafından gönderilen bir ekip tarihi köprüyü düz kesme taşlarla onarmaya başlayınca, Sanat çevreleri tepki göstermesine ve Arapgirliler Derneğinin yargıya başvurmasına rağmen çalışmalar devam etti.

Köprünün son durumu ile ilgili gelen resimler, tarihi taş köprüden eser dahi kalmadığı gösteriyor.  2 Bin yıllık tarihi taş köprü tanınmaz hale gelirken yeni köprüyü görenler ise bu kadar da olmaz demekten kendilerini alamıyor.

İşte Suceyin’Deki Tarihi Taş köprünün yeni hali:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.