ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tekirdağ'da Başkanlığa Aday Olan Malatyalı Kim?

Tekirdağ'da Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir Malatyalı isim aday oldu. İşte o isim 19 Kasım'da törenle Tekirdağ'dan adaylık açıklaması yapacak. 

14 Kasım 2023 09:20
Tekirdağ'da  Başkanlığa Aday Olan Malatyalı Kim?

Tekirdağ Büyükşehir Beleidye Başkanlığı için en güçlü isim olarak gösterilen Malatyalı bir kadın. Adaylık öncesinde şu açıklamayı yaptı:

"Bu Davet Bizim!

"Önce Tekirdağ” diyerek çıktığım bu yolda siyasi, mesleki, sosyal birikimimle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığımı örgütümle ve hemşehrilerimle paylaşacağım. Benim için büyük bir onur ve heyecan vesilesi olan bu günde sizleri yanımda görmek isterim."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Candan Yüceer, 19 Kasım tarihinde saat 14.00'de adaylık başvurusunu yaparak CHP'den Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacak..

DR. CANDAN YÜCEER KİMDİR:

Candan Yüceer  4 Mayıs 1973'de Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduktan sonra Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yaptı. Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği, Tabip Odası Üyeliği görevlerinde bulundu.

24, 25, 26 ve 27. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 3 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. Türkiye genelinde AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek Madde bağımlılığı ile mücadele ve çocuk haklarına ilişkin çalışmalar yürüttü. CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği yaptı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili görevini yürüttü. Yüceer, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde yer almayacağını ifade ederek aday olmadı. 

Candan Yüceer 16 Ekim 2023 tarihinde ise Süleymanpaşa ilçesinde merkez ofisini açarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen belirtti. Adaylık başvurusunu da 19 Kasım'da yapacak. Op. Dr. Kamil Yüceer ile evli olan Candan Yüceer, iki çocuk annesidir.

Candan Yüceer, Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya köyünden olan Güner ailesinin kızı olup, Tekirdağ'da ön seçimle CHP'de Milletvekili olmayı başarmış önemli bir siyasetçidir.

Başarılar diliyoruz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sadik Inan 2023-11-16 20:11:29

Kazanacağıni umuyorum