ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kızıldaş: Yoncalı Barajının Sulama Kanalları İhale Edilmeli

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Ovasına hayat verecek Yoncalı Barajının İsale tünelinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Barajın sulama kanallarının bir an önce ihale edilmesini bekliyoruz" dedi. 

14 Kasım 2023 02:59
Kızıldaş: Yoncalı Barajının Sulama Kanalları İhale Edilmeli

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Basın Konteynır merkezinde bulunan Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Arguvan'daki çalışmaları hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 2019 yılında hemşerilere vaat ettikleri projelerin yaklaşık % 90'ını hayata geçirdiklerini belirterek  "İlkemiz prensibimizde verdiğimiz sözleri yerine getirmek, yerine getiremeyeceğimiz sözleri de vermemektir" dedi. 

Belediye binası ile ilgili olarak Kızıldaş, eski binayı yıkarak yerine yeni bir binanın inşaatına başladıklarını ve seçim öncesi bitirip halkın hizmetine sunacaklarını belirtti.

Yoncalı Barajı konusunda ise gövde inşaatının yıllar önce tamamlandığını, isale tüneli çalışmasının hızla devam ettiğini tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş "Barajın gövde inşaatı bitti isale tüneli inşatı devam ediyor. 2024  yılının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Tünel bittiğinde de kanalların yapılmasını beklemek doğru olmaz. Bu nedenle bir an önce Yoncalı barajı sulama kanallarının kapalı sistem olarak ihale edilmesini bekliyoruz. Devlet buraya çok büyük yatırım yaptı, bu nedenle bu yatırımın bir an önce üretme geçmesini sağlamak gerekiyor. O zaman Arguvan Ovası bereketlenecek, gelir artacak" diye konuştu.  

Arguvan Spor'un başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan, takımın Kırıkkalegücü karşısında galip geldiği bir maç olduğunu söyledi. Ancak, kentin yöneticilerinin ve iş insanlarının takıma yeterince destek olmadığını ifade ederek, basından da konuyla ilgili kamuoyu oluşturulmasını ve yöneticilere baskı yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Arguvan Spor'un profesyonel ligde tek temsilci olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan, bu konuda daha fazla farkındalık yaratılmasını istedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.