ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MASKİ: Personel Alımı Yok, Kadro Tahsisi Var

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bazı yerel basın-yayın organlarında ‘MASKİ Çok Sayıda Personel Alacak’ başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. 

09 Kasım 2023 07:09
MASKİ: Personel Alımı Yok, Kadro Tahsisi Var

Tüm kamu kurumlarının memur personel alımlarının ancak ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak merkezi sınav sonuçlarına (KPSS) göre alabileceği hatırlatılarak yapılan açıklama şöyle:

“PERSONEL ALIMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Çok kıymetli hemşehrilerimiz;

8 Kasım 2023 Çarşamba günü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Genel Müdürlüğümüzün 2023 Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantının maddelerinden biri olan ‘Kadro İhdası’ konulu madde oy birliği ile kabul edilmiştir.

Ancak; bazı basın yayın organlarında bu madde yanlış anlaşılarak, Genel Müdürlüğümüzün yeni personel alacakmış gibi yansıtılmıştır.

Genel Müdürlüğümüzün 2023 Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan “Kadro İhdası” konulu kararı; Genel Müdürlüğümüz bünyesinde halihazırda 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi görev yapan mevcut personellerimiz için her genel kurulda ihtiyaca istinaden teklifi yapılan ve personellerimiz kadro derecesini ayarlamak için yapılan düzenlemedir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Memurun başka sınıfta ve derecesinin altında bir görevde çalıştırılmayacağı" başlıklı 45 inci maddesinde, "Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.” hükmüne istinaden mevcut kadrolarda görev yapan memur personellerimiz için derece değişikliği işlemi yapılacak olup,  kurulda yapılan sözlü açıklamada da belirtildiği gibi herhangi bir personel alımı söz konusu değildir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.