ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Darende’de Şuğul Şelalesi

Darende ilçesinin Şuğul mahallesindeki Şelale keşfedilmeyi bekliyor. 

05 Kasım 2023 04:26
Darende’de Şuğul Şelalesi

Darende ilçesi ile sembolleşen Gürpınar Şelalasi her yıl binlerce ziyaretçi çekerken, daha önce Yenice Kasabasının mahallesi iken köy olan Şuğul’da içme suyu kaynağı olan Şelale görenlerin ilgisini çekiyor.

Darende Kültür Sanat Derneğinden İbrahim Alaattin Ateş, Şuğul mahallesine giderek Şuğul Şelalesini yerinde görüntüledi. Uç, Sınır bölgesi anlamına gelen Şuğul mahallesindeki Şuğul Şelalesi tüm kuraklıklara rağmen gürül gürül akmaya devam ediyor. Şuğul mahallesinin ve civar köylerin içme suyunu karşılayan ve sulama da da kullanılan Şelaleyi çok sayıda vatandaş da ziyaret ediyor.

İbrahim Alaattin Ateş, Darende Kültür Sanat Derneği olarak Şuğul Şelalesini tanıtmak amacıyla çalıştıklarını belirterek “Darande ilçesi nice güzelliklere sahiptir. İşte onlardan bir tanesi de henüz keşfedilmemiş Şuğul Şelalesidir, bu bölgeyi görüntüleyerek bilgilerinize sunuyorum. Şuğul şelalesi tanıtıldığında çok sayıda ziyaretçi çekeceği gibi yapılacak çevre düzenlemesiyle de dikkatleri çekebilir” dedi.

Haber: Şeyma Önal- Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.